Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΠΙΕΡΙΑ - Ομόφωνα αντίθετο με τα διόδια το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολιδνρού

Ενάντια στη λειτουργία διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας τάσσεται ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» να εγκαταλείψει τα σχετικά σχέδιά της, διότι θα...
βρει και πάλι απέναντί της την τοπική κοινωνία.

Το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι φήμες ότι η παραχωρησιούχος εταιρεία σκοπεύει σε σύντομο χρονικό διάστημα να θέσει σε λειτουργία τα διόδια της ΠΑΘΕ στο Αιγίνιο, τα οποία σημειωτέον απέχουν περίπου 10 χιλιόμετρα από τα διόδια των Μαλγάρων. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα προχωρά τόσο σε εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του σταθμού, αλλά και σε προσλήψεις και εκπαίδευση του προσωπικού που θα απασχοληθεί σ' αυτόν. Κινήσεις πολιτών και πολιτικές οργανώσεις ζήτησαν από τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος Ευάγγελος Πολύζος έκανε δεκτό αυτό το αίτημα. Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο ομοφώνως τάσσεται κατά της λειτουργίας του εν λόγω σταθμού διοδίων, η λειτουργία του οποίου είχε ανασταλεί το 2010 ύστερα από την ομόθυμη αντίδραση της τοπικής κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πιερίας με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «θα βρεθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια επαναλειτουργίας των διοδίων στο Αιγίνιο, όπως βρέθηκε και βρίσκεται σε όλους τους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα των δρόμων» και πως ο σταθμός διοδίων του Αιγινίου δεν λειτούργησε υπό την πίεση μεγαλειωδών αγώνων του λαού της Πιερίας. Σημειώνει ότι οι διώξεις «σε αγωνιστές του κινήματος των διοδίων θα πέσουν στο κενό» και πως ο λαός δεν τρομοκρατείται και καλεί «κάθε εργαζόμενο, επαγγελματία, πολίτη του νομού Πιερίας να εμποδίσει τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων και της συγκυβέρνησης των Μνημονίων και της φτώχειας». «Δεν θα επιτρέψουμε άλλη αφαίμαξη των εισοδημάτων μας, την οικονομική κατάρρευση της Πιερίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πιερίας.

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: