Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Η μπόχα "έπνιξε" και πάλι το Πλατύ- Η διοίκηση του δήμου όμως δεν αντιδρά. Γιατί;

Απίστευτη μπόχα "έπνιξε" και πάλι σήμερα το βράδυ το Πλατύ Ημαθίας. Η μπόχα είναι η ίδια με αυτή που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό, ίσως και χρόνια, τους κατοίκους του χωριού αλλά και των γύρω οικισμών και πόλεων αφού ο αέρας μεταφέρει την...
αποπνικτική οσμή αρκετά χιλιόμετρα μακρυά.
Οι κάτοικοι του Πλατέος έχουν κατά καιρούς διαμαρτυρηθεί και μάλιστα ορισμένοι έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη. Ακόμη, το θέμα της ρύπανσης έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ονομάτιζαν το εργοστάσιο ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ για την ρύπανση που προκαλεί.
Η υπόθεση αυτή έχει έρθει αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας αλλά ποτέ δεν λήφθηκε μια ουσιαστική απόφαση ώστε να σταματήσει η όχληση των κατοίκων.
Είναι φανερό ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Μόνο που στο αδιέξοδο βρίσκονται οι κάτοικοι ενώ το εργοστάσιο καλά κρατεί. Δουλεύει με τον ίδιο τρόπο που δούλευε παραβλέποντας τις αντιδράσεις και τις επιπτώσεις που έχει η λειτουργία του στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης, είναι απολύτως φανερό ότι η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας δείχνει μια ανεξήγητη ελαστικότητα όσον αφορά στην αντιμετώπιση του θέματος γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους τους κατοίκους αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους που θα πρέπει άμεσα να "σηκώσουν" το θέμα και να την πιέσουν για να κάνει εκείνες τις ενέργειες που πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: