Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

18 Άνω - θεατρική ομάδα -"Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ι. Καμπανέλη

Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων με δελτίο εισόδου στα ταμεία του Ακροπόλ

Η θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω- Ψ.Ν.Α., ανεβάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».
Ένα έργο που γεννήθηκε στη Χούντα σε μία απόπειρα του συγγραφέα να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει το κοινό του, ξυπνώντας πρόσωπα από την... ιστορία της Ελλάδας, αυτήν που μας πονάει, αυτή που κατακερματίζει τις ανθρώπινες αξίες, αυτή που βλέπουμε να αναπαράγεται και πάλι σήμερα. Την ιστορί...
α μιας Ελλάδας του τυφλού συμφέροντος, της λήθης, της υποδούλωσης, που κλέβει τα όνειρα των παιδιών της.
Το 18 Άνω αγωνίζεται να χτίσει με τα παιδιά του μια ζωή με γερά θεμέλια και αξίες, χωρίς ουσίες, αλλά και χωρίς υποκατάστατα. Γιατί τα υποκατάστατα είναι δεκανίκι, δηλαδή εξάρτηση. Η έννοια της εξάρτησης είναι γνωστή σε όλους μας. Εξάρτηση από τις ξένες δυνάμεις, εξάρτηση από τις οθόνες μας, εξάρτηση στις προσωπικές μας σχέσεις, στα υλικά αγαθά. Πολίτες σε καταστολή, στη λήθη, στη φυγή, στο φόβο.
Όπως και για όλη την κοινωνία έτσι και για το 18 Άνω η φετινή χρονιά αποτελεί μία χρονιά ιδιαίτερης σημασίας, καθώς στοχευμένες πολιτικές, αλλά και μεθοδευμένες στρατηγικές, επιχειρούν να υποβαθμίσουν το έργο της μονάδας και να τη συρρικνώσουν.
Το 18 Άνω ως ένας κοινωνικός φορέας που αγωνίζεται ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και για μια στάση ζωής με αξίες και ελευθερία, χρειάζεται την συμπαράστασή μας για να αναδείξει το έργο της. Μας χρειάζεται, όπως το χρειαζόμαστε κι εμείς. Ένα στεγνό, δημόσιο πρόγραμμα απεξάρτησης για όλους.
Έτσι μέσα από αυτή τη δημιουργία η θεατρική ομάδα μοιράζεται τον αγώνα της, τους προβληματισμούς της, το αίτημα της για τη διάδοση μιας ζωής καθαρής από ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: