Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Όλι Ρεν: Ο κίνδυνος για τη διάλυση της ευρωζώνης έχει εξαλειφθεί

Οι κίνδυνοι για διάλυση της Ευρωζώνης έχουν πλήρως εξαλειφθεί με την αποφασιστικότητα και τις θαρραλέες αποφάσεις που ελήφθησαν το 2012 για τη βιωσιμότητά της, δήλωσε την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.
Σε ομιλία του σε κοινή ...
συνεδρίαση μελών των εθνικών Κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Όλι Ρεν τόνισε ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν πέρσι τη διάλυση της Ευρωζώνης.
"Πριν από ένα χρόνο κυριαρχούσε η αβεβαιότητα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και υπήρχε ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ιταλία και την Ισπανία", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις προόδους που σημειώθηκαν στο "καθοριστικό 2012" παραμένουν μεγάλες προκλήσεις, όπως η υψηλή ανεργία και η περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη.
Ο Όλι Ρεν εξέφρασε ακόμη ικανοποίηση για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας που παρατηρείται στην Ελλάδα, μετά από τις απώλειες που σημειώθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια.
Σε γενικές γραμμές, αναγνώρισε ότι η επίλυση της κρίσης δεν μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, η οποία πνίγει την ανάπτυξη, αλλά ότι απαιτείται δέσμη λύσεων, που συνδυάζουν την "κουλτούρα της σταθεροποίησης", που κυριαρχεί στον κοινοτικό Βορρά και την "κουλτούρα της αμοιβαιοποίησης" που επικρατεί στον κοινοτικό Νότο.


news247Ιανουάριος 29 2013 19:57

Δεν υπάρχουν σχόλια: