Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την προκλητική αθώωση των αστυνομικών της ζαρντινιέρας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη συγκάλυψη της αστυνομικής βαρβαρότητας στην υπόθεση της «ζαρντινιέρας». Τότε, στις 17 Νοέμβρη 2006 ομάδα αστυνομικών είχε τραυματίσει βαριά χωρίς οποιοδήποτε λόγο τον κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου.

Λίγες μέρες πριν, το Πενταμελές...
Εφετείο αθώωσε έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που συμμετείχαν σ’ αυτή τη βαρβαρότητα. Αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο κατά την οποία οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δολοφονούν ανενόχλητοι όπως συνέβη με τον Πακιστανό μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν και συλλαμβάνονται μόνο κατά λάθος, ενώ η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, με τις προτροπές του ΔΝΤ και της ΕΕ, εντείνει τον αυταρχισμό.

Η κλιμάκωση της αστυνομικής βίας ενάντια στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, πρόσφατα στη Δεσκάτη και στη Νάουσα, οι προσαγωγές φοιτητών για μια απλή ειρηνική διαμαρτυρία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, οι συλλήψεις στην κατάληψη της «Λέλας Καραγιάννη» και τη «Βίλα Αμαλίας» συνθέτουν το παζλ της καταστολής σε πλήρη εναρμόνιση με τις μνημονιακές επιταγές.
Η πολιτική της «ανακατάληψης των πόλεων» και της καταστολής, της καταπάτησης του ασύλου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των επιθέσεων στις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και την Αριστερά, δεν θα περάσει!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους αγωνιστές του κινήματος και τις δυνάμεις της αριστεράς σε δράση ενάντια στην αστυνομική βία και τις δικαστικές αυθαιρεσίες.

Οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι ανυποχώρητοι αγώνες και η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Κανένας Δένδιας δεν πρόκειται να κάμψει να μας τρομοκρατήσει. Ο φόβος τους για την πολιτική απομόνωσή τους μάταια προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις ασπίδες και τα γκλομπ των ΜΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: