Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΛΙΤΟΧΩΡΟ- Ξανά δήμαρχος ο Παπαθανασίου- Αθώος από το Εφετείο ο δήμαρχος

Με ομόφωνη απόφασή του το Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώο από κάθε κατηγορία τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου και ο δήμος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή 22/6/2012 λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι. Η δίκη είχε αρχίσει από χθες το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μετά τις 12.00 σήμερα το...
μεσημέρι.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια όταν έφτασε στα χέρια τού τότε Εισαγγελέα Κατερίνης μια ανώνυμη επιστολή, ο συντάκτης τής οποίας κατηγορούσε τον τότε δήμαρχο Λιτοχώρου και νυν δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, για δήθεν σοβαρές ζημίες σε βάρος της τ. δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης Λιτοχώρου (ΔΕΑΛ).

  Ο κ. Παπαθανασίου τέθηκε σε αργία την Άνοιξη του 2012 χωρίς να έχει δικαστεί και χωρίς να έχει καταδικαστεί. Η δίκη αρχικά επρόκειτο να γίνει τον Φεβρουάριο του 2012, ωστόσο ο κ. Παπαθανασίου είχε ζητήσει από το Εφετείο Θεσσαλονίκης την επίσπευση της δίκης.
Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 19/9/2011, ωστόσο με ευθύνη τού Δικαστηρίου αναβλήθηκε για τις 16/2/2012 αλλά και πάλι αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Τους 13 μήνες όπου ο εκλεγμένος δήμαρχος ήταν σε αργία, τον αντικαθιστούσε επάξια ο αναπληρωτής του Γιώργος Φαρμάκης. Καθ’ όλο το διάστημα από την προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα ο κ. Παπαθανασίου υβρίστηκε και συκοφαντήθηκε, όσο κανείς άλλος στα χρονικά της Πιερίας, αφού διάφοροι έβγαιναν, κυρίως ανώνυμα, στα blogs αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης όπου τον έβριζαν και τον συκοφαντούσαν.
Άλλοτε έλεγαν ότι οπωσδήποτε θα καταδικαστεί, άλλοτε τον ειρωνεύονταν, άλλοτε διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις εναντίον του. Επίσης, όλο αυτό το διάστημα που άδικα ανέβαινε τον Γολγοθά του σηκώνοντας τον σταυρό τού μαρτυρίου του, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον Δ.Δίου-Ολύμπου έκαναν συχνά – πυκνά επιθέσεις εναντίον του.
Ωστόσο, η σημερινή αθωωτική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης δικαίωσε τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, επαναφέροντάς τον στη θέση του και στα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: