Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο εκλεκτός υπηρέτης των καπιταλιστών Γ. Στουρνάρας ο νέος Υπουργός Οικονομικών

Άλλος ένας εκλεκτός του συστήματος των τραπεζών και του Σημιτικού περιβάλλοντος, ένας πιστός υπηρέτης των καπιταλιστών και των αφεντικών γίνεται μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου. Τη θέση του Υπουργού Οικονομικών παίρνει ο Στουρνάρας που δεν πρόλαβε ακόμα να ανακοινωθεί το όνομά του και γέμισε το δίαδίκτυο από τις "προβλέψεις" του που έπεσαν τόσο μέσα όσο έγινα ...

εγώ αστροναύτης.

Η υπουργοποίηση Στουρνάρα δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πλήρη εξάρτηση της Κυβέρνησης της τρόικας εσωτερικού με το τραπεζικό σύστημα και την πλήρη υποταγή του στο ευρωπαϊκό σύστημα των τραπεζών. Ο έρμος ο λαός πότε θα βγει στους δρόμους;

Ο Στουρνάρας έλεγε το 2009
-Η κρίση τελειώνει;

  “Έτσι δείχνουν τα περισσότερα στοιχεία. Οι χώρες της Ασίας, αλλά και ορισμένες χώρες της ευρωζώνης πήγαν ανέλπιστα καλά το β΄ τρίμηνο του 2009.”
...

- Έχει επηρεαστεί η ελληνική οικονομία από τη διεθνή κρίση;

“Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις ήταν μάλλον ήπιες. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όμως είναι πολύ χειρότερες και μη ορατές σήμερα από το ευρύ κοινό."

  -Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει βιώσει τα χειρότερα. Συμφωνείτε;

"Μάλλον όχι. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της δημοσιονομικής κατάστασης και αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προβλημάτων, αλλά παραμένουν ανεκμετάλλευτα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: