Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Αθώοι οι θύτες της Χρυσής Αυγής, ένοχο το θύμα της!

Όταν η δικαιοσύνη εκδίδει αποφάσεις οι οποίες στην ουσία επικροτούν τη δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής τότε τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν. Όταν το θύμα τιμωρείται με ποινή μεγαλύτερη από αυτή του θύτη τότε το λαϊκό κίνημα θα πρέπει να σταματήσει την ομφαλοσκόπηση και να αναλάβει δράση.
Ο λόγος για τις ποινές που επέβαλλε το δικαστήριο της Βέροιας στη χτεσινή μαραθώνια δίκη των οκτώ ναζιστών μελών της Χρυσής Αυγής που...

τραυμάτισαν σοβαρά έναν Βεροιώτη και για τον ιδιοκτήτη του καφενείου που δέχτηκε την επίθεση και κάθισε στο σκαμνί του κατηγορούμενου με την κατηγορία της εξύβρισης!

Το δικαστήριο αθώωσε τους επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους για τυπικούς λόγους! Αφού έκανε όλη τη διαδικασία κήρυξε απαράδεκτη τη δίωξη κατά των επτά ναζιστών γιατί δεν είχε πληρωθεί το παράβολο των 100 ευρώ από τον μηνυτή!!
Όταν ο τύπος τρώει την ουσία τότε είναι προφανές ότι τέτοιες αποφάσεις μπαίνουν στο στόχαστρο της κριτικής και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη λογική και το αυτονόητο.

Αθώοι λοιπόν οι επτά ναζιστές και μόνο ο Τολιόπουλος εισέπραξε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή για την κατηγορία των σωματικών βλαβών εις βάρος του Δ. Σαββαϊδη. Αθώοι οι συμμορίτες για την κλοπή του κράνους από έναν πελάτη του καφενείου. Αθώοι για την επίθεση και τους προπηλακισμούς εις βάρος όλων όσοι βρίσκονταν μέσα στο καφέ.

Ένοχος με ποινή τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών το θύμα της επίθεσης, ο Γιώργος Βραχνής. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου καταδικάστηκε για εξύβριση! Το δικαστήριο δηλαδή έκρινε ότι κακώς έβριζε τους ναζιστές όση ώρα δέχονταν την επίθεση το μαγαζί του.
Δε μπορώ να αντιληφθώ τη λογική αυτή αλλά αυτό που είχαμε όλοι διαβλέψει εξ αρχής ήταν ότι η εισαγγελία επιχείρησε να εξομοιώσει θύτες και θύματα, φασίστες και μη και τελικά προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή πρέπει να προσβληθεί με έφεση εκ μέρους των υπερασπιστών και να κριθεί από ανώτερους δικαστές. Επίσης, πιστεύω ακράδαντα ότι η απουσία μαζικού αντιφασιστικού κινήματος έξω από το δικαστήριο και κάθε μέρα στους δρόμους και στις πλατείες οδηγούν σε δικαστικές αποφάσεις που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον φασιστικό κίνδυνο.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

E ρε κακομοίρη γυρολόγε τι πλάκα που έχεις!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά αν ο συνήγορος πετούσε αετό οι δικαστές σου φταίνε εσένα? Εσύ ο νούσου είναι στα λαικά δικαστήρια αλλά μην φάς έχουμε γλαρόσουπα!!!

Ανώνυμος είπε...

Για την μη προνοητικότητα των συνηγόρων του κ. Βραχνή δεν φταίει το δικαστήριο. Οι άλλοι συνήγοροι πώς το είχαν αντιληφθεί και πλήρωσαν το παράβολο για όλους τους μηνυτές; Μην κατακρίνεις τους δικαστές για την επιπολαιότητα των δικηγόρων. Δεν φταίει πάντα το κράτος και οι υπηρεσίες του. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι κ. Μόχλα... Η απόφαση, σίγουρα, θα ήταν διαφορετική.