Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παραιτήθηκε ο Βασίλης Ράπανος - Σε αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομικών

Επικαλούμενους αποκλειστικά λόγους υγείας, ο Βασίλης Ράπανος υπέβαλε το απόγευμα της Δευτέρας, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, μη αποδεχόμενος τη θέση του υπουργού Οικονομικών που προορίζετο να αναλάβει.

Ο κ. Ράπανος οδηγήθηκε στην απόφαση να μην υλοποιηθεί η υπουργοποίησή του ύστερα από τις...
συστάσεις των θεραπόντων ιατρών του και παρότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη σήμερα το πρωί κρίνονταν ικανοποιητικά.

Στην επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά ο κ. Ράπανος αναφέρει:

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,
Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστίσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό του με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, πρόταση που είχε τη συναίνεση και των προέδρων των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνησή σας. Στην πρόταση σας απάντησα θετικά, με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία μας και της ευθύνης που αναλάμβανα.
Παραιτήθηκε ο Βασίλης Ράπανος - Σε αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομικών
Το πρόσφατο συμβάν, που οδήγησε στην εισαγωγή μου σε νοσοκομείο δείχνει ότι το πρόβλημα υγείας μου, δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Μετά από συζητήσεις που είχα και με τους θεράποντες ιατρούς μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας μου δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και επάρκεια τα καθήκοντά μου. Για το λόγο αυτό λυπούμαι πολύ που δεν μπορώ να αποδεχθώ τελικά την τιμητική προσφορά σας
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει, για υπέρβαση της κρίσης και ανάπτυξη της χώρας μας μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής οικογένειας, επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία και να σας διαβεβαιώσω ότι στο μέτρο των δυνάμεών μου, θα είμαι στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ευόδωση της εθνικής προσπάθειας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλης Θ. Ράπανος

Ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση και σε απαντητική του επιστολή σημειώνει:

Κύριο Βασίλη Ράπανο
Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος


Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω πριν απ' όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».

Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων"Ευχόμαστε ολόψυχα στον καθηγητή Βασίλη Ράπανο ταχεία ανάρρωση.

Η θέση του Υπουργού Οικονομικών είναι πολύ σημαντική και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι ο αντικαταστάτης του πρέπει να έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά και να εκπέμπει τα ίδια μηνύματα και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό" δήλωσε ο βουλευτής επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: