Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ρατσιστική επίθεση σε Γιανγκ-Κόουλ μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Αγγλίας

Έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση κατά των Άσλεϊ Γιανγκ και Άσλεϊ Κόουλ μέσω Twitter, έχει ξεκινήσει η αγγλική αστυνομία.
Οι Άσλεϊ Γιανγκ και Άσλεϊ Κόουλ φόρεσαν το μανδύα του μοιραίου στον προημιτελικό με την Ιταλία (2-4 στα πέναλτι, 0-0 κανονική διάρκεια και παράταση), καθώς αστόχησαν αμφότεροι στη διαδικασία των πέναλτι και...
υπέγραψαν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τον αποκλεισμό των "λιονταριών" από τη συνέχεια του Euro 2012.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τεράστια οργή σε κάποιον χρήστη του Twitter, ο οποίος όμως "υπερέβη τα εσκαμμένα" και έφτασε στην εκτόξευση ρατσιστικών σχολίων εις βάρος του αμυντικού της Τσέλσι και του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όπως αναφέρουν μάλιστα αγγλικά δημοσιεύματα, ο συγκεκριμένος χρήστης δέχτηκε σφοδρή κριτική στο διαδίκτυο από άλλους φίλους της εθνικής ομάδας, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να "συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα" λέγοντας:
"Το μόνο που έχω να πω είναι ότι έκανα πλάκα, θα πρέπει να χαλαρώσετε. Η αστυνομία ξέρει ότι αστειευόμουν και ελπίζω να μη με ενοχλήσουν".
Όπως όμως ανέφερε εκπρόσωπος της αγγλικής αστυνομίας, το περιστατικό ερευνάται, χωρίς πάντως να έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια σύλληψη.
Να σημειωθεί πως το τελευταίο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης κατά επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην Αγγλία αφορούσε τα μειωτικά σχόλια κατά του Φαμπρίς Μουαμπά από τον χρήστη του Twitter, Λίαμ Στέισι, με τον 21χρονο να τιμωρείται με 56 ημέρες φυλάκιση και να αποκλείεται από το Πανεπιστήμιο του Σουόνσι για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Πηγή: sport 24

Δεν υπάρχουν σχόλια: