Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ιταλία: Πωλείται μεσαιωνικό χωριό λόγω κρίσης

Σε εξευτελιστική τιμή λόγω οικονομικής ύφεσης πωλείται… ένα ολόκληρο μεσαιωνικό χωριό στη γειτονική Ιταλία. Οπως έγινε γνωστό, οι «ρασοφόροι» ιδιοκτήτες του χωριού «Πραταρίτσια» της Τοσκάνης το έβγαλαν στο σφυρί μέσω του γνωστού ιστοτόπου eBay έναντι μόλις 2,5 εκατ. ευρώ! Οπως επισημαίνεται, η αγορά των ακινήτων «είναι σχεδόν νεκρή» με αποτέλεσμα οι μεσίτες να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και τα...
Πραταρίτσια να ψάχνουν αγοραστή στο Διαδίκτυο…
Πρόκειται για 25 -μισογκρεμισμένες είναι η αλήθεια- κατοικίες σε υψόμετρο 850 μέτρων με θέα την πεδιάδα του Καζεντίνο, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει και… ένα μικρό παρακείμενο δάσος γεμάτο ελάφια και αγριογούρουνα.
Το χωριό είναι ακατοίκητο από τη δεκαετία του ’60, όταν οι περίπου 120 κάτοικοί του, που ήταν στην πλειονότητά τους βοσκοί, το εγκατέλειψαν για να εργαστούν σε εργοστάσια. Οπως επισημαίνουν οι μεσιτικές εταιρείες, το συγκεκριμένο «χωριό-φάντασμα» είναι μόλις ένα από τα δεκάδες άλλα εγκαταλελειμμένα χωριά στην Ιταλία που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης πωλούνται κοψοχρονιά, ενώ η πλειονότητά τους, όπως επισημαίνεται, έχει μπει στο στόχαστρο Βρετανών επενδυτών που προσβλέπουν στη δημιουργία ξενοδοχείων και μονάδων σπα στην τουριστικά δημοφιλή περιοχή.
Μάλιστα, τα μεσιτικά γραφεία προειδοποιούν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγουν στο σφυρί ακόμη και… κατοικημένοι οικισμοί σε ολόκληρη τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: