Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ- Συνεχίζουν να προκαλούν τα θρασύδειλα φασιστοειδή

Με χυδαίο αντικομμουνισμό, οργάνωση που αυτοαποκαλείται «ΕΟ 1821» ανέλαβε με επιστολή της σε ιστοσελίδα την ευθύνη για τη βεβήλωση


Δρώντας στο βαθύ σκοτάδι - κάτι που αρμόζει στη φασιστική τους ιδεολογία και πρακτική - οργάνωση φασιστοειδών, που αυτοπαρουσιάζεται με τον τίτλο «ΕΟ 1821», με επιστολή που απέστειλε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βεβήλωση, προεκλογικά, των Μνημείων του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, στη Μεσούντα της Αρτας και του αντιστασιακού Μνημείου στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Πρόκειται για τους...
ίδιους που με επιστολή τους στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανέλαβαν την ευθύνη και για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ στις αρχές Ιούνη.

Στην προκλητική και εμετική επιστολή τους, που ξεχειλίζει από αντικομμουνισμό, τα φασιστοειδή αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Με παρρησία (...) αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για την υπεξαίρεση των τερατουργημάτων που "κοσμούσαν" μέχρι πρότινος τις πλατείες της Ελληνικής Επικράτειας, αντίστοιχα, στη Μεσούντα Αρτας (14.6.2012) και την Καλοσκοπή Φωκίδας (15.6.2012). Προχωρήσαμε με τακτικές κινήσεις στο ξερίζωμα της αριστερής πανούκλας που μολύνει την ελληνική ύπαιθρο σε οδυνηρή ανάμνηση του θανάτου του σφαγέα των Ελλήνων Αρη Βελουχιώτη (...) Κατά τον ίδιο τρόπο που οι αριστεροί εγκληματίες της συμμορίας του Αρη Βελουχιώτη εθίστηκαν στο να κόβουν τα κεφάλια των Ελλήνων με κονσερβοκούτια, ερχόμαστε να τους υπενθυμίσουμε πως οι Ελληνες δεν παραδίδουμε ποτέ τα όπλα απέναντι στους προδότες της πατρίδας. Καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση το λαό μας ενόψει του 3ου γύρου του συμμοριτοπόλεμου. Καθάρματα σας περιμένουμε. Λέτε: Π.Α.ΜΕ. Λέμε: ΕΛΑΤΕ!».

Την άνανδρη και βέβηλη πράξη των θρασύδειλων φασιστοειδών είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σε χτεσινή νέα ανακοίνωσή, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «για μια ακόμα φορά, καταγγέλλει και καταδικάζει τα φασιστοειδή που, δρώντας στο πηχτό σκοτάδι της νύχτας, βεβηλώνουν και καταστρέφουν Μνημεία της ΕΑΜικής Αντίστασης. Και, το χειρότερο, έχουν το θράσος - ανώνυμα πάντα! - να αναλαμβάνουν και την ευθύνη!

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εφιστά την προσοχή στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στους απογόνους και φίλους της Αντίστασης, όχι μόνο να καταδικάζουν τις φασιστικές προκλήσεις, αλλά και να επαγρυπνούν γιατί το "αυγό του φιδιού" που επωάζονταν, τώρα σηκώνει κεφάλι στη χώρα μας, με το φασιστικό μόρφωμα της "Χρυσής Αυγής"... Ενώ καλεί το λαό και τη νεολαία να διδαχθούν και να παλέψουν για την ανάδειξη της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Το έπος της ΕΑΜικής Αντίστασης στη χώρα μας, υπογραμμίζεται, δεν μπορεί να συκοφαντηθεί όσο κι αν πασχίζουν οι πλαστογράφοι της Ιστορίας, οι αντικομμουνιστές και υπερασπιστές της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης που, σήμερα, δικαιώνει τους συνεργάτες των ναζί και τιμωρεί τους αγωνιστές της Αντιφασιστικής Νίκης. Ο λαός έχει και γνώση και μνήμη και δεν θα επιτρέψει στα φασιστικά σκουπίδια να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή της φασιστικής πανούκλας.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ επαναλαμβάνει την απαίτησή της από τις αρμόδιες κρατικές αρχές να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Και, βεβαίως, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση και τη φύλαξη των μνημείων της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: