Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στη φυλακή 9 άτομα για την υπεξαίρεση στο Πάντειο

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ...
Στη φυλακή οδηγούνται εννέα άτομα μεταξύ των οποίων ο πρώην πρύτανης και πρώην αντιπρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου, για την υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 8 εκτομμυρίων ευρώ, τη χρονική περίοδο 1992-1998.
Η υπόθεση αφορά τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, σε...

συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς οι κατηγορούμενοι φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Το Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, κήρυξε ενόχους τον πρώην πρύτανη Κωνσταντίνο Κώνστα και τους πρώην αντιπρυτάνεις Παναγιώτη Γετίνη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 14 ετών ο καθένας.

Σε ποινές κάθειρξης από 10 χρόνια έως 31 χρόνια καταδικάστηκαν άλλοι έξι διοικητικοί υπάλληλοι του Παντείου που θα οδηγηθούν και αυτοί στις φυλακές .Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε επίσης την κατάσχεση αυτοκινήτου μάρκας Φεράρι, που φέρεται ότι είχε αγοράσει ένας εκ τον κατηγορουμένων από τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν.

Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης ένας από τους κατηγορούμενους που αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο...


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: