Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΕΡΦΑ: Με κάταγμα στο κρανίο μετανάστης από φασιστική επίθεση στην Ερμού- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

-Μπορείτε να δείτε το βίντεο που πήρε μια διερχόμενη και το ανέβασε στο διαδίκτυο

Μέρα μεσημέρι τραμπούκοι φασιστοειδή επιτέθηκαν σε μετανάστη μικροπωλητή στην οδό Ερμού με ρόπαλο. Τρία άτομα τα οποία κάθονταν δίπλα από ένα πάγκο πώλησης καλαμποκιού επιτέθηκαν στον μετανάστη. Πρώτα του πήραν μία τσάντα και όταν τους πλησίασε ο ένας έβγαλε ένα ρόπαλο και το ....
κατέβασε στο πρόσωπο και στο κεφάλι του μετανάστη. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός όπου και εισήχθη μετά από εξετάσεις στην νευροχειρουργική κλινική.

Οι γιατροί διέγνωσαν κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κάταγμα στο κρανίο και θλάση εγκεφάλου και γι αυτό έγινε εισαγωγή για θεραπεία. Αστυνομικά όργανα που έφτασαν εκεί ζήτησαν να γίνει κατάθεση από τον παθόντα ο οποίος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει και αποχώρησαν. Αργότερα όταν η δικηγόρος του μετανάστη πήγε στο Α.Τ. Ακροπόλεως για να ενημερώσει για το συμβάν πληροφορήθηκε ότι προσήχθησαν «οι παρόντες του περιστατικού» και αφέθησαν ελεύθεροι.

Η σπουδή της Αστυνομίας να κλείσει το περιστατικό σε μια περιοχή όπου το τελευταίο μήνα έχει διαρκή παρουσία και διεξάγει καθημερινά επιχειρήσεις σκούπα σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του Γ.Καμίνη δεν προκαλεί κατάπληξη. Άλλωστε στο ίδιο τμήμα πριν από ενάμιση χρόνο είχαν αντιμετωπίσει την βία μέσα στο τμήμα δεκάδες μετανάστες.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και η Αστυνομία δεν αρκούνται στις δικές τους εφόδους αλλά συνεργάζονται απροκάλυπτα με ομάδες κρούσης ροπαλοφόρων.

Οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια φουντώνουν και η κυβέρνηση ψηφίζει το νόμο Διαμαντοπούλου σε συνεργασία με τη ΝΔ και τους φασίστες του ΛΑ.Ο.Σ που καταργεί το δικαίωμα στη δημόσια παιδεία και το άσυλο. Στριμωγμένη από την αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας αναζητεί τρόπους για να αποπροσανατολίζει την οργή από τα μέτρα της και γι αυτό στοχοποιεί την νεολαία και τους μετανάστες. Η κλιμάκωση των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων με τα μαχαιρώματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Περιστέρι και στο Νέο Κόσμο, με τα μαχαιρώματα και τους εμπρησμούς στο Ίλιον, με τις επιθέσεις κατά οδηγών ταξιτζήδων στο αεροδρόμιο χρειάζεται να απαντηθεί με μαζικές διαδηλώσεις όπως η σημερινή δυναμική διαδήλωση εκατοντάδων αντιφασιστών στο Περιστέρι.

Οι μετανάστες άλλωστε ετοιμάζουν δυναμικό παρών στη ΔΕΘ μαζί με τα εργατικά συνδικάτα. Η κυβέρνηση και η Αστυνομία χτυπώντας μαζί με τους φασίστες τους μικροπωλητές και κυνηγώντας τους σαν να είναι ζώα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη προσπαθεί να μας πείσει ότι θα σώσει το εμπόριο και τα καταστήματα! Είναι πρόκληση οι κυβερνήσεις που ξεπούλησαν τα λιμάνια στην COSCO και άνοιξαν το δρόμο στα πολυκαταστήματα , οι κυβερνήσεις που ρήμαξαν τους μισθούς και τις συντάξεις ώστε ούτε στις εκπτώσεις δεν ψωνίζει ο κόσμος πάει πολύ να παριστάνουν τους σωτήρες με κυνήγι κεφαλών των μεταναστών που προσπαθούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. Τι απέγιναν οι υποσχέσεις Γ. Καμίνη για «αγορές για τους μικροπωλητές και άδειες»; Τι χρειάζονται αυτές οι εκατοντάδες των δημοτικών αστυνομικών που μετατράπηκαν σε φοροειπράχτορες με μαζικές κλήσεις στάθμευσης προκαλώντας οργή ακόμη και σε καταστηματάρχες που βλέπουν να φεύγουν και οι λιγοστοί πελάτες τους για να αποφύγουν τη κλήση; Μήπως θα έπρεπε να προσληφθεί προσωπικό για τη καθαριότητα και για τους παιδικούς σταθμούς αντί να γίνονται σωρηδόν απολύσεις;

-ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩantiracismfascism.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: