Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πρωτιά για το Ενωτικό Κίνημα στους γιατρούς ιδιωτικής υγείας και 4 έδρες- Με 3 έδρες το ΠΑΜΕ

Αποτελέσματα εκλογών ΣΕΙΙΝΑΠ (γιατροί ιδιωτικής υγείας με εξαρτημένη σχέση εργασίας):

Ψήφισαν: 74
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: 43 (4 έδρες στο ΔΣ)
ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ: 30 (3 έδρες στο ΔΣ)
Άκυρα :1

Στις εκλογές για αντιπροσώπους για δευτεροβάθμια όργανα Ε.Κ.Α. και Ο.Σ.Ν.Ι.Ε. αντίστοιχα ψήφισαν 69-Ενωτ.Κιν.Ανατρ.43-ΠΑΜΕ 25-άκυρα 1 και εκλέχτηκαν 1 για ΕΚΑ και 1 για ΟΣΝΙΕ.
Ήταν μια δύσκολη μάχη ενάντια στους φόβους μας, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην υποταγή στις αναξιοπρεπείς συνθήκες-όρους εργασίας μας, στο χρόνιο εξευτελισμό του .....
συνδικαλισμού από ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- ιατρικούς συλλόγους κ.λπ.
Συγχαρητήρια στο νέο ΔΣ (είναι όλοι αξιόλογοι συνάδελφοι και μαχητικοί- όχι καρεκλοκένταυροι) και ας πλαισιώσουμε όλοι το σωματείο για να υπάρχει υποστήριξη σε ότι συμβαίνει στη δύσκολή καθημερινότητά μας σε κλινικές, διαγνωστικά και γενικά δομές ιδιωτικής υγείας!
24-4-2016

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι γιατροί με εξαρτημένη σχέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μισθωτοί,  μπλοκάκηδες, με το περιστατικό,  πρωινοί, εφημερεύοντες, παλιοί, νέοι.
Παρακολουθούμε καιρό τώρα συνεχείς διαπραγματεύσεις της παρούσας και των προηγούμενων κυβερνήσεων με το κουαρτέτο ,οι οποίες όσο προχωρούν ,τα μέτρα γίνονται όλο και πιο αντιλαϊκά και καταστροφικά. Ένας από τους βασικότερους στόχους τους είναι η ουσιαστική κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα στον κλάδο μας οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι τόσο δυσβάσταχτες ώστε να εκμηδενίζουν το εισόδημά μας και να αφήνουν σίγουρα πολλούς από μας ανασφάλιστους.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουν νέες φοροληστείες και σε δεύτερο χρόνο κατάργηση όλων των προστατευτικών για τους εργαζόμενους διατάξεων που έχουν απομείνει. Έχει πλέον αναδειχτεί σε όλους μας το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εκτός από τον οικονομικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει σε εμάς, στηρίζει τους πολέμους με την πολιτική της (σε αγαστή συνεργασία με τις Η.Π.Α.) δημιουργώντας εκατομμύρια πρόσφυγες, τους οποίους τώρα ξαναγυρνάει στο θάνατο, καταπατώντας ακόμα και τη συνθήκη της της Γενεύης (όπως κατήγγειλε και ο Ο.Η.Ε.). Παντού συμφωνεί τελικά και η κυβέρνηση, η οποία όχι αριστερή δεν αποδεικνύεται αλλά διαγωνίζεται με το Μητσοτάκη ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός για το σύστημα, νεοφιλελεύθερος...
Μέσα σε αυτή τη κατάσταση εμείς, οι γιατροί με εξαρτημένη σχέση στον ιδιωτικό τομέα βιώνουμε εξευτελιστικές πλέον αμοιβές (ιδιαίτερα οι νεότεροι), καθυστερήσεις πληρωμών, συνεχείς απολύσεις, όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας («μη διεκδικήσεις τα νόμιμα δικαιώματά σου, γιατί δε θα βρεις πουθενά δουλειά»), εντατικοποίηση της δουλειάς, παρεμβάσεις στο ιατρικό μας λειτούργημα, μαζική μετανάστευση κυρίως νέων αλλά και παλιότερων συναδέλφων. Οι προσλήψεις γίνονται σχεδόν όλες με τη μορφή του ελευθεροεπαγγελματία συνεργάτη, οπότε χάνουμε τις όποιες προστατευτικές διατάξεις έχουν αφήσει στο εργατικό δίκαιο, ενώ μπαίνει στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση και διεκδίκηση του αυτονόητου. Δεν υπάρχει πλέον ούτε καν συλλογική σύμβαση.
 Απέναντι σε όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί μόνος του. Η συλλογική προσπάθεια και οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες είναι αναγκαιότητα. Η μαζικοποίηση και δράση ενός σωματείου γιατρών στην ιδιωτική υγεία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να νιώσουμε όλοι αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα όπου εργαζόμαστε.
Συνολικά οι εργαζόμενοι χρειάζεται  να πάρουμε στα χέρια μας τον αγώνα, να σπάσουμε το πάγωμα που προσπαθεί να επιβάλει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό σχέδιο,  να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το κατεβάσει καν μαζί με τα σχέδια για νέο φορολογικό και τα υπόλοιπα μέτρα. Να πιάσουμε την σκυτάλη από την μεγάλη πανεργατική απεργία του Φλεβάρη με τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές. Να στηριχτούμε στα ελπιδοφόρα μηνύματα από πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Γαλλία ενάντια στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στο μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που συγκρούεται με την πολιτική της ΕΕ που σπέρνει μνημόνια και ρατσισμό.
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Αθήνας Πειραιά (ΣΕΙΙΝΑΠ) είναι το σωματείο που καλύπτει συνδικαλιστικά τους γιατρούς με εξαρτημένη σχέση εργασίας στην ιδιωτική υγεία στην Αττική. Παρά τις μικρές του δυνάμεις το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις σε «μικρά» (απολύσεις συναδέλφων, καθυστερήσεις πληρωμών) και «μεγάλα» θέματα (ασφαλιστικό, γενικές εργατικές διεκδικήσεις) με σημαντικές επιτυχίες στα πρώτα. Στις 23/4 πραγματοποιεί εκλογές. Οι διαδικασίες του ΣΕΙΙΝΑΠ δεν έχουν σχέση με τον εργοδοτικό – κυβερνητικό-μνημονιακό συνδικαλισμό τύπου ΓΣΕΕ ή ΟΣΝΙΕ των βολεμένων αλλά είναι στην καρδιά των αναγκών και του προβληματισμού των συναδέλφων.
Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή που δραστηριοποιείται στο ΣΕΙΙΝΑΠ (όπως και σε ιατρικούς συλλόγους και ενώσεις γιατρών ΕΣΥ) είναι μια συλλογικότητα συναδέλφων από διαφορετικούς πολιτικοσυνδικαλιστικούς χώρους (ΑΡΣΙ, Νυστέρι, ΡΕΙ, ανεξάρτητοι) που θέλουν να δουλεύουν με αξιοπρεπείς όρους στην ιδιωτική υγεία και το παλεύουν κόντρα στη μαύρη συμπαιγνία κλινικαρχών-κυβέρνησης-μνημονιακής αντιπολίτευσης-ΕΕ-ΔΝΤ. Απορρίπτουμε τον ξεπουλημένο συνδικαλισμό τύπου ΓΣΕΕ-ΟΣΝΙΕ, θέλουμε την κοινή δράση όλων των μαχόμενων υγιών κοινωνικών- συνδικαλιστικών δυνάμεων, αλλά θέλουμε μαχητικούς ενωτικούς αγώνες με νικηφόρα προοπτική, και όχι κομματικοκεντρικές συμβολικές διαμαρτυρίες τύπου ΠΑΜΕ.

Απαιτούμε:
-Υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης για τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα με αξιοπρεπείς όρους, που να καλύπτει όλους τους γιατρούς που έχουν οποιαδήποτε μορφή εξαρτημένης σχέσης εργασίας.
-Κατάργηση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων .
-Καμία απόλυση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
-Άμεση καταβολή δεδουλευμένων.
Σας καλούμε να εγγραφείτε στο ΣΕΙΙΝΑΠ μαζικά και να συμμετάσχετε στις εκλογές που θα γίνουν Σάββατο 23/4/2016 12μμ-6μμ στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών(Σεβαστουπόλεως 113 Αθήνα) για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΙΙΝΑΠ και αντιπροσώπων για τα συνέδρια του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτηρίων Ιδιωτικών Ελλάδας (εγγραφές νέων μελών ως 23/4 12μμ).
Την ίδια μέρα 23/4/2016 10πμ-12μμ στα γραφεία του Ι.Σ.Α. θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές.

Απρίλιος 2016
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ανεξάρτητοι, Α.Ρ.Σ.Ι., Νυστέρι, Ρ.Ε.Ι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: