Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Aνακοίνωση ΛΑ.Ε. για το ασφαλιστικό- Ξεσηκωμός για να μην περάσει το φορομπηχτικό νομοσχέδιο

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο, καθώς και όλο το αντιλαϊκό πακέτο μνημονιακών μέτρων!

Αθήνα, 19/4/2016

Η Πολιτική Γραμματεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που συνεδρίασε σήμερα, εκτίμησε ότι το ....
αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο, που ανέβηκε στη διαβούλευση και κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από την κυβέρνηση, οδηγεί σε νέο, αβάσταχτο για τους συνταξιούχους, σφαγιασμό των συντάξεων και σε νέα φορολεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων.
Το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, μαζί με το προωθούμενο από κυβέρνηση και δανειστές γενικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη διάθεση προς αρπαγή της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, τη νέα κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, οδηγούν σε μαζική φτωχοποίηση, ξεκλήρισμα, ανεργία και μετανάστευση όλα τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Γι’ αυτό, μόνο μια παλλαϊκή εξέγερση μπορεί να τα αποτρέψει.


Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους/νέες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, που μπορεί και πρέπει να σαρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια, την κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ, που τα ψηφίζει και τα στηρίζει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρακάτω μερικά απο τα μέτρα που ...πρόσθετα δεν είναι. Αν βαριέστε να τα διαβάσετε...καθόλου δεν πειράζει γιατί θα τα νιώσετε/πληρώσετε λιαν συντόμως....
Mε βάση την συμφωνία-μνημόνιο (πείτε το όπως θέλετε) η κυβέρνηση έχει υπογράψει και 200φεύγα βο(θ)λευτές έχουν ψηφίσει, κάθε τρίμηνο θα μπαίνει σε αξιολόγηση, οπόε και της λήψης νέων μέτρων αν χρειαστεί.
1. (ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΔΝΤ) Η Κυβέρνηση δεσμεύεται να συμβουλευτεί και να συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις σχετικές ενέργειες προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημόνιου Κατανόησης πριν αυτές οριστικοποιηθούν και υιοθετηθούν νομικά.
2.(ΠΩΛΗΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ)Η Κυβέρνση δεσμεύεται να υιοθετήσει τις τροπολογίες του νόμου 43354/2015 , ώστε να επιτρέψει γρήγορα την πώληση των εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων με μόνη εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και προστατεύονται πλήρως από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Η απελευθέρωση της πώλησης αυτών των δανείων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2016.
3.(ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ) Με το κλείσιμο της αξιολόγησης, τον Σεπτέμβριο του 2016 η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει τις ομαδικες απολύσεις και τα πλαίσια συνδικαλιστικής δράσης και συλλογικής διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε.
4. (ΕΚΑΣ ΤΕΛΟΣ) Η Κυβέρνησεη δεσμεύεται να εξαλείψει το ΕΚΑΣ και να εναρμονίσει τους κανόνες εισφορών.Θα καταργήσει σταδιακά το επίδομα αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους
συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 αρχίζοντας με το ανώτερο
20% των δικαιούχων τον Απρίλιο του 2016
5. (ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ)Η Κυβέρνηση δεσμεύεται να ελευθερώσει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή μετά την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
6.(ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟ 5ΕΥΡΩ)Η Κυβέρνηση δεσμευεται να αντικαταστήσει το πρακτικώς δοκιμασμένο εισιτήριο των 5 ευρώ για τις νοσοκομειακές επισκέψεις με αντίστοιχα μέτρα σε επίπεδο διαχείρισης της ζήτησης. Εναλλακτικά θα εξασφαλίσουν την εφαρμογή του.
6.(ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ) Η Κυβέρνηση δεσμεύεται να μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ το υπόλοιπο 34% της ΔΕΗ που ανήκει στο κράτος, και θα ξεκινήσει τη διαδικασία που θα οδηγήσει στην πώληση σε έναν ή περισσότερους ιδιώτες επενδυτές τουλάχιστον 40% των ενεργών εργοστασίων παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ. Κοινώς στο ΤΑΙΠΕΔ περνάει το 51% της ΔΕΗ. Κοινώς σε..ιδιώτες.
7. (ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ) Η Κυβέρνηση δεσμεύεται για την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων (του δημοσίου) που θα είναι μία πηγή αποπληρωμής του νέου δανείου από τον ESM, σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Euro Summit. Κοινώς όλα τα λεφτά για το ...χρέος !

Διαψεύστε αυτά που έγραψα ...συντρούφια και λοιποί συγγενείς ! Εγώ τουλάχιστον τα έψαξα και ξέρω τι με/μας περιμένει.

Εσείς...συνεχίστε να "ελπίζεται" στους σημερινούς ...θεούληδες , ίδια όπως "ελπίζατε" και στους προηγούμενους ! Για να μην τρελαθούμε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4% και βρέθηκε στο 34%, προφανώς μετά τις ....μεταγραφές "πιστών" των ΠΑΣΟΚΝΔούλων.