Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Το ΚΚΕ (μ-λ) απαντάει στο ΠΡΙΝ: Η επαναστατική αντίληψη στο κίνημα δεν στηρίχτηκε ποτέ σε οπορτουνισμούς και ψέματα

Όπως πληροφορήθηκαν οι αναγνώστες του ΠΡΙΝ της Κυριακής 3 Απρίλη «την Πέμπτη (σ.σ. 31/3) πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ) σύσκεψη πολιτικών οργανώσεων (συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που συμφώνησαν στην ενίσχυση του αντιπολεμικού αντινατοϊκού συλλαλητηρίου της ερχόμενης Κυριακής».
Βέβαια, όσοι παρευρέθηκαν την Πέμπτη 31 Μάρτη στη .....
μαζική σύσκεψη οργανώσεων και συλλογικοτήτων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ (μεταξύ αυτών και δύο στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) γνώριζαν πολύ καλά ότι ανταποκρίθηκαν σε ένα κάλεσμα της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας -και όχι του ΚΚΕ(μ-λ)- με συγκεκριμένη πρόταση για συνδιοργάνωση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για το Σάββατο 9 Απρίληστον Πειραιά (http://la-aas.blogspot.gr/2016/03/blog-post_28.html ).

Όπως, επίσης, πολύ καλά διαπίστωσαν οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όπως καταγράφτηκε και στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη σύσκεψη ( http://la-aas.blogspot.gr/2016/04/31316.html ), η πρόταση για το Σάββατο 9 Απρίλη δεν είχε στόχο να λειτουργήσει αντιπαραθετικά με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά «σε σύμπλευση με αντίστοιχες κινητοποιήσεις που γίνονται πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο 9-10 Απρίλη  ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον ξεριζωμό».
Ο λόγος που προτάθηκε το Σάββατο είχε να κάνει με την εκτίμηση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας ότι είναι μια μέρα όπου το συλλαλητήριο στον Πειραιά θα έχει μεγάλη απήχηση, σε μια πόλη με κίνηση, σε αντίθεση με την Κυριακή. Εκτίμηση την οποία υποστήριξε και ο εκπρόσωπος της ΟΡ.Μ.Α. που παρευρέθηκε στη σύσκεψη, αλλά και εκπρόσωποι άλλων συλλογικοτήτων.

Ας σημειωθεί ότι, ούτε μέχρι τη σύσκεψη αυτή, αλλά ούτε και μέσα στη σύσκεψη, καμία συγκεκριμένη πρόταση δεν είχε κατατεθεί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά ούτε και σε κάποια αντίστοιχη σύσκεψη είχε καλέσει. Ουσιαστικά, οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοποθετήθηκαν στη βάση του να υπηρετηθεί το «σχέδιο» για πανελλαδική ημέρα αγώνα (το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε και από ποιους αποφασίστηκε) και όχι η ουσία του ζητήματος. Και, ουσιαστικά, αυτό που ζητούσαν είναι -κρυμμένο πίσω από τη μορφή- να περάσει ένα πολιτικό «καπέλο».
Ας σημειωθεί, επίσης, ότι σε άλλες πόλεις (όπως π.χ. Θεσσαλονίκη και Χανιά) τα σχήματα της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας δεν δίστασαν να συμμετέχουν στη συνδιοργάνωση συλλαλητηρίων για τις 10 του μήνα, αφού κάτι τέτοιο προέκυψε μετά από συγκεκριμένη πολιτική απεύθυνση.
Από πού κι ως πού, λοιπόν, προέκυψε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του ΠΡΙΝ; Είναι προϊόν παραπληροφόρησης και μάλιστα τόσο εκτεταμένης; Δεν το πιστεύουμε. Αντίθετα, αυτό που πιστεύουμε είναι ότι οι μικροηγεμονισμοί (γιατί περί αυτού πρόκειται), όταν δεν μπορούν να βρουν πολιτικά επιχειρήματα, επιλέγουν την οπορτουνίστικη ευκολία της αποσιώπησης και της παραπλάνησης. Γι’ αυτό, εξάλλου, στο συγκεκριμένο ΠΡΙΝ δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο συλλαλητήριο που αποφάσισε η σύσκεψη για το Σάββατο 9 Απρίλη (εδώ το σχετικό κάλεσμα: http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/04/9.html ) και παρ’ ότι εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε ότι θα το στηρίξει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κάποιο τρόπο!

Συγνώμη, σύντροφοι, αλλά έτσι ούτε συναγωνιστική αντίληψη καλλιεργούμε, ούτε αντιπολεμικό κίνημα στηρίζουμε, ούτε την επαναστατική κομμουνιστική αντίληψη προωθούμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: