Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε αναβρασμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι ροδανικοπαραγωγοί οι οποίοι δεν αποκλείεται να προβούν σε νέες κινητοποιήσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν αποκλεισμούς κονσερβοποιείων και μη παράδοση ροδάκινων στις ομάδες παραγωγών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανοιχτές τιμές παραλαβής της παραγωγής τους από τις βιομηχανίες. Όπως υποστηρίζουν, είναι αναγκασμένοι να παραδίδουν τα προϊόντα τους στις κονσερβοποιίες, χωρίς να γνωρίζουν ακόμη την τιμή πώλησής τους.
Η οριστική απόφαση για την πραγματοποίηση -ή μη- των κινητοποιήσεων αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή..
..30 Ιουλίου, στη Σκύδρα, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου της περιοχής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στην Πέλλα, Τάσος Κυραλίδης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι παραγωγοί δεν πρόκειται να αποκλείσουν δρόμους, ώστε να μην παρεμποδιστεί η ελεύθερη κίνηση των πολιτών εν μέσω θερινών διακοπών. Οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας συνεδρίασαν και χτες Δευτέρα 26 Ιουλίου το απόγευμα, παρουσία των βουλευτών της περιοχής, Βασίλη Γιουματζίδη και Ηλία Θεοδωρίδη, στους οποίους παρουσίασαν τα αιτήματα του κλάδου. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται και η διεκδίκηση προγράμματος αναδιάρθρωσης της παραγωγής, με οργανωμένες εκριζώσεις δέντρων παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου.

Επιστολή Ψωμιάδη
Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπατζελή έστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης. Στην επιστολή του ο Νομάρχης τονίζει ότι «η απεργία αποτελεί τη χαριστική βολή στην κρίση που ήδη υφίστανται οι ροδακινοπαραγωγοί σε μια δύσκολη χρονιά» και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών «για την εξεύρεση μιας λύσης, που θα εξασφαλίσει τα εισοδήματα των ροδακινοπαραγωγών, αλλά και τη βιωσιμότητα του κλάδου τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: