Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ, ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ

Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τον κ.Καϊλή στην αίθουσα συνεδριάσεων των βουλευτών στις Βρυξέλλες ακολούθησε γεύμα και αμέσως μετά όλοι μας πήγαμε σε μια αίθουσα όπου ο ευρωβουλευτής Γ. Παπαστάμκος συζήτησε και προσπάθησε να μας βάλει στο πνεύμα της λειτουργίας του ευρωκοινοβουλίου, των ζητημάτων που το απασχολούν και που μας ταλανίζουν ως Έλληνες.
Η αρχή έγινε με
αναφορά στο αγροτικό ζήτημα και τι θα γίνει μετά το 2013 που θα σταματήσουν οι επιδοτήσεις. Ο ευρωβουλευτής αφού άκουσε τον κ. Κανάκα, στελέχους της ΝΔ και σύμβουλο ειδικό των θεμάτων αυτών είπε ότι ακόμα η χώρα μας δεν έχει κάνει ξεκάθαρη την διαπραγματευτική της θέση.
Δείτε το βίντεο

Στη συνέχεια στο τραπέζι ήρθε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θ. Σκυλακάκης, μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος και ασφάλειας των τροφίμων. Ο κ. Σκυλακάκης έκανε μια περιληπτική αναφορά στις ενέργειες και τις πολιτικές της Ε.Ε για το περιβάλλον και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ημαθία.
Τόνισε ότι η Ημαθία θα πρέπει να συνεργαστεί με όμορους νομούς και να κατασκευάσουν μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής ενέργειας με διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή. Απαντώντας σε ερώτησή μας αν η Ε.Ε προκρίνει την μέθοδο της πυρόλυσης ή της καύσης είπε ότι πρέπει να γίνουν μελέτες ειδικές και ότι τέτοιες στην χώρα μας δεν έχουν γίνει οπότε αναγκαστικά οδηγούμαστε στη μία που υπάρχει “με ότι συνεπάγεται αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ήρθε στο τραπέζι ο Κύπριος ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία της χώρας Γιαννάκης Κασουλίδης που είναι μέλος της επιτροπής για την εξωτερική πολιτική. Ο κ. Κασουλίδης μας έδωσε την είδηση ότι ο Γ. Παπαστάμκος θα οριστεί από το Λαϊκό Κόμμα ως ο εισηγητής για την διαμόρφωση της πρότασης της πλειοψηφίας του ευρωκοινοβουλίου για την πολιτική που θα ακολουθήσει στο εξωτερικό εμπόριο με το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο λαός ψήφισε ορθά το 2004 για το δημοψήφισμα αν και εγώ ψήφισα ΝΑΙ. Δεν έγινε η σωστή επικοινωνιακή διαχείριση έκτοτε σε αντίθεση με την Τουρκία και ως παράδειγμα αναφέρω την επίσκεψη του Ερντογάν που ήρθε στην Ελλάδα. Δεν υποχώρησε ούτε κατά ένα “ι” αλλά διεθνώς φαίνεται ότι ο Ερντογάν έκανε θετική εντύπωση και αυτό τα λέει όλα.

Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα και εμείς αντλούμε δύναμη από τους ευρωβουλευτές που ανήκουν στο Λαϊκό Κόμμα και είναι αντίθετοι με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Την αποστολή των δημοσιογράφων συνόδεψε ο συνεργάτης του Γ. Παπαστάμκου, Βασίλης Γιαννουλάκης στον οποίο οφείλουμε όλοι μας ευχαριστίες για την καθοριστική συνδρομή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: