Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ- ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ

Σήμερα το πρωί οι αγρότες ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας πήγαν έξω από τη Νομαρχία και άδειασαν τελάρα με συμπύρηνα στον δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την μη ύπαρξη τιμής του προϊόντος. Τιμή βέβαια δεν μπορεί να καθοριστεί αλλά η πολιτεία μπορεί να ασκήσει πολιτικές τέτοιες που να προστατεύσει το προϊόν.
Από την πλευρά του ο Νομάρχης έστειλε στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με κοινοποίηση στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή και τον Υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη, διαβιβάστηκε άμεσα με εντολή του Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη το έντυπο με τα αιτήματα και τη διαμαρτυρία των ροδακινοπαραγωγών που σήμερα κινητοποιήθηκαν μπροστά από το κτίριο της Νομαρχίας. Ο Νομάρχης μεταξύ άλλων αναφέρει στο σχετικό έγγραφο:
«Είστε γνώστης του προβλήματος,..
...αφού σας είχαν προσωπικά ενημερώσει οι ίδιοι οι αγρότες σε προηγούμενη κινητοποίησή τους στην Ημαθία. Επειδή το ζήτημα παραμένει άλυτο από τότε και οι συνέπειες θα αποδειχθούν οδυνηρές για τους Νομούς της περιοχής, παρακαλούμε θερμά για την άμεση παρέμβασή σας προς όφελος της δοκιμαζόμενης τάξης των ροδακινοπαραγωγών.»
Ο Νομάρχης, επίσης, επικοινώνησε άμεσα με τους Νομάρχες Πέλλας, Πιερίας, Λάρισας, Φλώρινας και Κοζάνης, καθώς και με την ΕΝΑΕ, ζητώντας το συντονισμό των ενεργειών όλων και την άσκηση πίεσης προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα προς όφελος των αγροτών.
Τέλος, προσδιορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας σύσκεψη στο γραφείο του Νομάρχη Ημαθίας για το ίδιο θέμα, με την παρουσία των εμπλεκομένων φορέων και τους Βουλευτές Ημαθίας και Πέλλας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατιιιιιιί;
Μα γιατιιιιιιί;
Δεν μπορούσαν να τα πούνε πολιτισμένα με τους Σοσιαλιστές Βουλευτές μας; Να δώσουν λύσεις ντε. Δεν μπορούσαν να τα πούνε με το Θανασάκι τέλος πάντων. Είναι ο άνθρωπος της δουλειάς και των λύσεων. Στον Χαλκίδη γιατί δεν πήγανε; Σε όλους αυτούς που δεν αφήνουν πανηγύρια κηδείες γάμους και βαφτήσια.

Ανώνυμος είπε...

Nα ζητήσουν τη βοήθεια του θανάση και του τάσου και της θούλης που χάθηκαν αυτοί; ο άγγελος καλέ που βρίσκεται; ψάχνει για την ελβιζ διαβάζω.
α ρε ροδακινάδες εσείς φταίτε που δεν βγάλατε καλούς βουλευτές, έπρεπε να είναι βουλευτίνα το εμβλημα που λεει ο χάρακας και θα βλέπατε τι αγώνα θα έδινε. αγώνα με νύχτα μέρα, μέρα νύχτα για το δίκιο σας.

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά πέρυσι για πολύ λιγότερα κλείνανε τους δρόμους! Εκτός αν φταίει το 1,5 ευρώ το λίτρο τα καύσιμα...

Ανώνυμος είπε...

Το Τανάση που είναι μπρε;
Τα ιντρώσει απο το ντουλιά μπρε. Τα αρρωστήσει.