Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

VIDEO - «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!

Σε ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής και αυταρχισμού επιδείδεται από το πρωί της Πέμπτης (7/3) ισχυρή αστυνομική δύναμη στην Ιερισσό Χαλκιδικής, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν εισβάλλει στο χωριό και να προχωρούν σε συλλήψεις και ...
προσαγωγές κατοίκων, ακόμα και ανηλίκων!
Από το πρωί επικρατεί μεγάλη αναταραχή στην Ιερισσό με κλούβες των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει το χωριό ενώ οι κάτοικοι έχουν βάλει φωτιά σε λάστιχα δημιουργώντας οδοφράγματα. Στο χωριό χτυπούν οι καμπάνες, ενώ σύμφωνα με αναφορές η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων μέσα στο χωριό της Ιερισσού. Μάλιστα, μαθητές του σχολείου της περιοχής, όταν συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική τρομοκρατία, δέχθηκαν άνανδρη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες δεν δίστασαν να ρίκουν χημικά μέσα στο σχολείο, με συνέπεια τρία παιδιά να λιποθυμήσουν από την εισπνοή των δακρυγόνων και ένα να τραυματιστεί στο κεφάλι από τον κάλυκα του ασφυξιογόνου.

Ένταση επικράτησε έξω από το χωριό με την αστυνομία να απωθεί τον κόσμο ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού και διμοιρίες της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε σπίτια.
Από χθες η αστυνομία έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι έχουν εντοπιστεί επτά άτομα από αυτά που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις των ορυχείων χρυσού πριν από μερικές εβδομάδες και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία κινείται στην περιοχή για να τους συλλάβει.

Έξι κάτοικοι της Ιερισσού, που είχαν προσαχθεί και πριν από μέρες, κλήθηκαν να καταθέσουν σήμερα εκ νέου. Οι πληροφορίες λένε ότι αστυνομικοί τους έβαλαν σε αυτοκίνητα της αστυνομίας και έκτοτε κανείς δεν γνωρίζει πού τους έχουν μεταφέρει. Πιθανότατα έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
 
 
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ



ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ*
16:05: Τώρα η αστυνομία μπήκε στο τέταρτο κατά σειρά σπίτι προσαχθέντα. Έξω από το σπίτι βρίσκονται κάτοικοι, ενώ ΜΑΤ και λοιπές αστυνομικές δυνάμεις είναι βαριά οπλισμένες.
16:00: ΔΗΜΑΡ:«H αυτονόητη υποχρέωση της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση εγκληματικών πράξεων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγεί σε γενικευμένη χρήση βίας κατά κοινωνιών, πολύ δε περισσότερο κατά μαθητών».
15:51: Συνεχίζουν τα ΜΑΤ να βρίσκονται στην Ιερισσό και να κάνουν εφόδους σε σπίτια. Οι κάτοικοι βρίσκονται απεναντί τους, μαζί με τους μαθητές των σχολείων.
14.15: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alterthess οι Μ. Λαμτσίδης, Ε. Ιωαννίδου και Α. Πετρίδης, δικηγόροι που εκπροσωπούν προσαχθέντες κατοίκους της Χαλκιδικής με διάβημά τους προς τον Εισαγγελέα Εφετών ζήτησαν να αποχωρησουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Χαλκιδική και να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση δικηγόρων- εκπροσώπων των κατοίκων και ΕΛ.ΑΣ για τα γεγονότα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμης η ΕΛ.ΑΣ αρνείται να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνάντηση. Το alterthess επικοινώνησε με το γραφείο τύπου της ΓΑΔΘ το οποίο αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση.
13:55 Σύμφωνα με μαρτυρία στο Left.gr της Μαρίας, μαθήτριας του Λύκειου Ιερισσού, η επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα έγινε αναίτια προκαλώντας τρόμο στους μαθητες. Πριν οι καθηγητές και οι γονείς καταφέρουν να «απεγκλωβίσουν» τα παιδιά εκκενώνοντας το σχολείο, οι μαθητές έζησαν σκηνές χάους με κρίσεις πανικού και αναπνευστικά προβλήματα. Τα ΜΑΤ δεν άφηναν το γιατρό να περάσει, κάνοντας την κατάσταση για τους μαθητές ανυπόφορη.
1:33 Σύμφωνα με την μαρτυρία της μαθήτριας, μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας γιατρός και μια νοσοκόμα για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Μια συμμαθήτρια της έχει χάσει τις αισθήσεις της και τονίζει: "Δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ούτε να ανοίξουμε τα μάτια μας".
1:30 Τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στις Σκουριές Χαλκιδικής, έπεσαν μέσα στο Λύκειο Ιερισσού, κατήγγειλε στον Real fm, ο καθηγητής του σχολείου, Λέκκας Παναγιώτης. Ο καθηγητής είπε ότι πολλά από τα παιδιά είχαν αναπνευστικά προβλήματα και οι καθηγητές προσπάθησαν να τα βοηθήσουν.
1:22 Συγκέντρωση ενημέρωσης και μικροφωνική καλείται αυτή την στιγμή στην Καμάρα ως ένδειξη αντίδρασης στην καταστολή που βίωσαν οι κάτοικοι της Ιερισσού.
1:12 Αστυνομικοί εισβάλλουν σε σπίτια και κάνουν ελέγχους, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων.
12:58 Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της Αστυνομίας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Αριστοτέλειου Λυκείου της Ιερισσού, Κατερίνα Μήτρου, κατήγγειλε στο left.gr την επίθεση και τη ρίξη χημικών στο σχολείο. Όπως μας τόνισε ανάλογες δηλώσεις και καταγγελία έκανε και ο λυκειάρχης. Στη συνομιλία, μας περιέγραψε την πολεμική επίθεση στο σχολείο και τον τρόμο των παιδιών. Οι γονείς έκαναν εκκλήσεις στα ΜΑΤ να αποσύρουν τις κλούβες για να μπορέσουν να πάρουν τους μαθητές που ήταν πανικόβλητοι. Αν και υπήρξαν λιποθυμικά επεισόδια και παιδιά παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, απέκλειαν την είσοδο. Μετά τις έντονες αντιδράσεις κατάφεραν τα λεωφορεία να φτάσουν στο σημείο και να εκκενωθεί το σχολείο.
12:52 Στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη στήνεται μικροφωνική για διαμαρτυρία για τα γεγονότα στην Ιερισσό.
12:46 Τρεις δικηγόροι προέβησαν σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στο πρόεδρο της Εισαγγελείας Εφετών Θεσσαλονίκης. Ζητούν συνάντηση με τον διοικητή Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και προτείνουν άμεση σύσκεψη όλων των φορέων για άμεση εκτόνωση.
12:34 Εννέα κάτοικοι βρίσκονται σε κλούβα της αστυνομίας, η οποία βρίσκεται ακόμα μέσα στο χωριό. Ο συγκεντρωμένος κόσμος υπολογίζεται στις 3.000 (από )
12:30 Αν και αστυνομικός διέψευσε στον ΣΚΑΪ ότι έπεσαν δακρυγόνα στο σχολείο, το γεγονός επιβεβαιώνει ο λυκειάρχης.
12:15 Έκκληση των κατοίκων της Iερισσού για βοήθεια και συμπαράσταση.
12:10 Παρεμβάσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δριβελέγκα και Αποστόλου, στη Βουλή για την επίθεση στην Ιερισσό και καταγγελίες για τη δράση των ΜΑΤ. Καμία απάντηση από την κυβέρνηση.
12:00 Τα ΜΑΤ μπαίνουν στην πλατεία του χωριού. Πληθαίνουν οι δυνάμεις της αστυνομίας.
11:57 Επιβεβαιώνεται ο τραυματισμός μιας μαθήτριας από ασφυξιογόνο που έπεσε πάνω στο κεφάλι της. Πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ακόμα έξω από το σχολείο.
11:55 Αρνήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δει τον Δήμαρχο Ιερισσού. Καταγγελία τώρα στο ΣΚΑΪ.
11:53 Απεγκλωβίστηκε το σχολείο. Γονείς πηγαίνουν στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Ιερισσού να πάρουν τα παιδιά τους. Μαθητές έχουν λιποθυμήσει στο Γυμνάσιο από τα χημικά που ρίχτηκαν.
11:50 Οι κάτοικοι έχουν υποχωρήσει προς το κέντρο του χωριού. Τα ΜΑΤ συνεχίζουν τη ρίξη χημικών στις γειτονιές της Ιερισσού.
Τα ΜΑΤ μπήκαν μέσα στην αυλή του σχολείου. Ένα παιδί χτύπησε από δακρυγόνο και το πήγαν στο ιατρείο (@antigoldgreece).
11:26 Έπεσαν δακρυγόνα και μέσα στο σχολείο. Έξι διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται μέσα στο χωριό.
11:24 Για πολεμική επίθεση κάνουν λόγο οι κάτοικοι. Στο χωριό έχει δημιουργηθεί πανικός.
11:22 Τα ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών μέσα στους δρόμους της Ιερισσού.
11:15 Οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα. Τα ΜΑΤ επιχειρούν να μπουν μέσα στο χωριό.
11:00 Πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 νέες προσαγωγές.
 
*Πηγή: www.left.gr, www.alterthess.gr
ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιερισσό, η οποία αναφέρει τα εξής: "Στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους κατοίκους και να καταστείλει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μιας ολόκληρης περιοχής, η κυβέρνηση δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο για μια ακόμη φορά στη Χαλκιδική.
Ο ζήλος της κυβέρνησης Σαμαρά για την προστασία των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι τέτοιος που δίνει εντολές για τη συνέχιση και την όξυνση της αδικαιολόγητης και απροκάλυπτης χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Με πρόσχημα την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, οι δυνάμεις καταστολής έχουν θέσει υπό κατοχή την Ιερισσό, με εισβολές σε σπίτια, προσαγωγές ανήλικων μαθητών, χρήση χημικών ακόμα και μέσα σε σχολείο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την κυβέρνηση να δώσει τέλος στο όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας και καταστολής και να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την περιοχή".

 
ΚΚΕ: ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ
Για το ίδιο θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, η οποία έχει εξής: "Το ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Από το πρωί σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.
Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της".

1 σχόλιο:

Alexandros Raskolnick είπε...

Εγώ θα έλεγα: Μην ανοίγετε τα χείλη σας κ. εκπρόσωπε της αστυνομίας... Δεν θυμάμαι το όνομά σας και θα σας λέω Ιαβέρη. Πόσο σημαντικά είναι για σας τα εύσημα των προϊσταμένων σας και του δικού των πολιτικού προϊσταμένου, του κ. «υπουργού» Προστασίας-του-Πωλητή και της Τρόικας Εσωτερικού? Ή προτιμάτε να σας πάω στην κορυφή του κράτους που υπηρετείτε: Στον πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο. Σε αυτόν υπακούτε! Αναρωτηθείτε όμως, αν τα 800 ευρώ που παίρνετε για να ψεκάζετε τον κόσμο ή αν χρειαστεί, να τον δέρνετε κι από πάνω, αξίζουν τον κόπο!? Εκτός κι αν το απολαμβάνετε όταν δέρνετε, οπότε αν πιστεύετε και στον Θεό, σίγουρα θα πάτε στην Κόλαση! Καταφέρτε τουλάχιστον αυτό το ελάχιστο, να έχετε κλειστά τα χείλη. Δέρνετε, καλύτερα τον κόσμο χωρίς δηλώσεις, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν τα πιστεύει τα δελτία Τύπου που σας συντάσσουν, για να τα εκδίδετε και να τα εκφωνείτε. Κι αν έχομε παρ' ελπίδα και κανέναν νεκρό, θα βρούμε καμιά χαρτόκουτα. Εθιζόμαστε στην ιδέα και το «τιτιβίζομε»... Λίγη τσίπα....

http://my-pillow-book.blogspot.gr/2013/03/ierissos.html