Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΚΟΖΑΝΗ - Η Κ.Α.Ρ. για τα επεισόδια στην παρέλαση και την στάση της Αριστεράς

Εδώ και λίγες μέρες είχε ανακοινώσει η Χρυσή Αυγή Κοζάνης την πρόθεσή της να καταθέσει στεφάνι στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, την 25η Μαρτίου. Οι απόγονοι των συνεργατών των κατακτητών ναζί και τα νυν μαντρόσκυλα των αφεντικών θα ξεφτιλίζανε έτσι τη μέρα που γιορτάζεται ο...
αγώνας για την ελευθερία του ελληνικού λαού.

Εκτός αυτού η πρώτη τους απόπειρα να καταθέσουν στεφάνι (όταν θα άνοιγαν τα γραφεία τους τον περασμένο Σεπτέμβρη) γνώρισε την ήττα από το αντιφασιστικό κίνημα, που παρά τον ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό τους είχε φράξει το δρόμο.

Τι πιο λογικό λοιπόν από τα στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά που έδειξαν κάτοικοι και συλλογικότητες που προσπάθησαν να αποτρέψουν την ξεφτίλα, και να στείλουν το μήνυμα ότι οι ναζι είναι ανεπιθύμητοι στην Κοζάνη?

Κι όμως: αστυνομικοί και τοπικές αρχές είχαν διαφορετική γνώμη. Επιτέθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση (φοιτητών κι εργαζομένων, με συμμετοχή του ΠΑΜΕ και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό) με στόχο τη διάλυσή της, μόνο και μόνο για να νιώσουν οι ναζί «ασφαλείς». Παραδίπλα επιτέθηκαν και σε κάποιους αντιεξουσιαστές κι έκαναν 2 προσαγωγές, επειδή «εγκλημάτισαν» (…φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα και πέταξαν τρικάκια).
Λίγο πριν οι ίδιοι μπάτσοι χαριεντίζονταν με τους 10 ναζιστοσυμμορίτες, ενώ αμέσως μετά και για αρκετή ώρα ασφαλίτες …περιφρουρούσανε το στεφάνι τους!

Καταγγέλουμε τη στάση της αστυνομίας και το ναζιστικό κατήφορό της, χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι αυτή η στάση είναι «μεμονωμένη» ή ότι θα αλλάξει. Υπάρχουν δεκάδες καθημερινά περιστατικά που αποδεικνύουν αυτή τη «φιλία» με τους ναζί και την έχθρα με όποιον αντιστέκεται στα μνημόνια και το φασισμό –πρόκειται για στάση που παίρνει έγκριση από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Η αριστερά της πόλης υποτίμησε μια αντιμνημονιακή και ταυτόχρονα αντιφασιστική παρέμβαση που θα έσπαγε ΚΑΙ την «εθνική ενότητα» με τους «επισήμους» του συστήματος ΚΑΙ το «κομμάτι» των φασιστών.Μια στάση αναμονής από τις …τοπικές αρχές να αποτρέψουν τις φασιστικές δράσεις, εκθέτει στα μάτια του κόσμου την αριστερά ως αδύναμη και τους ναζί ως «αντισυστημικούς» και τελικά και είναι αναποτελεσματική, αφού οι ναζί κάνανε τη δουλειά τους με τις ευλογίες των «αρχών». Είναι στρατηγική επιλογή των τραπεζιτών και των βιομηχάνων η ενίσχυση των φασιστών, όπως και η αντιπαράθεση με το κίνημα.

Γι αυτό άλλωστε ενισχύουν τους ναζί: τους χρησιμοποιούν για να κοντύνουν το κίνημα. Όμως, λειτουργεί και το αντίστροφο, όπως έδειξαν και οι τελευταίοι μήνες: οι αντιφασιστικές επιτροπές και οι δράσεις που φράζαν το δρόμο στους ναζί, οι απεργίες,οι καταλήψεις, η ενεργή εμπλοκή των συνδικάτων και της Αριστεράς, κονταίνουν ΚΑΙ τους φασίστες και τα ακροατήριά τους ΚΑΙ την κυβέρνηση των μνημονίων που τους στηρίζει.

Αυτόν το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε και να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι όταν ξαναδεχθούμε φασιστικές προκλήσεις. Δεν πρέπει να δίνουμε χώρο στους ναζί, πρέπει να τους κόβουμε το βήχα.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: