Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά - Ανακοίνωση του Τμ. Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Η επίθεση που σημειώθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τρίτης ενάντια σε Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά με αιφνίδια εισβολή σε ειρηνική εκδήλωση των τελευταίων αποδεικνύει ότι οι γκανγκστερικές πρακτικές της νεοναζιστικής συμμορίας επεκτείνονται διαρκώς πλήττοντας...
πλέον όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που είτε αποτελούν μειονότητες είτε βρίσκονται σε ευάλωτη θέση ως προς την προστασία και απόλαυση των θεμελιωδών ελευθεριών τους. Κρούσματα έμπρακτης μισαλλοδοξίας και άσκησης οργανωμένης ωμής βίας σε βάρος πολιτών που ανήκουν σε μειοψηφικές θρησκευτικές κοινότητες δεν είχαν συμβεί συχνά στο παρελθόν, προτού εμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο η Χρυσή Αυγή. Αυτή τη στιγμή Ρομά, μετανάστες, θρησκευτικές μειονότητες, ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και τρανς βρίσκονται πλέον ανοιχτά και ευθέως στο στόχαστρο της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι όσο ο κύκλος των θυμάτων διευρύνεται, τόσο απειλούνται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας. Κανένας πια δεν είναι ασφαλής, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται η μέγιστη πολιτική εγρήγορση για ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά παράλληλα και συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά της Πολιτείας για πάταξη του φαινομένου της ρατσιστικής βίας και αξιοποίηση του θεσμικού οπλοστασίου προκειμένου να τιμωρούνται οι εκάστοτε δράστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: