Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Καταγγελία ΕΛΜΕ για σύλληψη μαθητή στο Μαραθώνα

ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 24.3.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
1. Πέμπτη 21/3, ενώ το Υπουργείο παιδείας καλούσε τους εκπαιδευτικούς σε αντιρατσιστικές εκδηλώσεις στα σχολεία, στα πλαίσια του καθορισμού της 21ης Μαρτίου ως ημέρας παγκόσμιας κινητοποίησης κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, αστυνομικοί με πολιτικά συνέλαβαν....
στη Ν. Μάκρη ανήλικο μαθητή του Γυμνασίου Μαραθώνα , Αλβανικής καταγωγής, ο πατέρας του οποίου είχε άδεια παραμονής στη χώρα μας. Ο μαθητής έμεινε κρατούμενος ένα βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Μαραθώνα με την απειλή ότι θα οδηγείτο στην Αμυγδαλέζα, αν και ο πατέρας του παιδιού προσκόμισε την άδεια παραμονής του στο Α.Τ.
2. Το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε για την απελευθέρωση του μαθητή. Καταγγέλλει την κράτηση ενός ανήλικου μαθητή στο Α.Τ. Καταγγέλλει ιδιαίτερα τον ακροδεξιών αντιλήψεων Υπουργό «προστασίας» του πολίτη ,γιατί με δική του εντολή έχει εξαπολυθεί πογκρόμ εναντίον των μεταναστών στα πλαίσια της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς». Αν δεν υπάρξει αντίδραση σ’ αυτή την πολιτική, είμαστε πολύ κοντά στο να παρακολουθούμε απαθείς τη σύλληψη ακόμη και ανήλικων μαθητών και τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως συνέβαινε στη Χιτλερική Γερμανία, όπου η αστυνομία τα παιδιά των Εβραίων τα «περισυνέλεγε» μέσα στα σχολεία.
3. Η στάση αυτή της κυβέρνησης αποθρασύνει τη Χρυσή Αυγή και εκτρέφει τις δραστηριότητες και τις επεμβάσεις μελών της φασιστικής οργάνωσης στο χώρο της εκπαίδευσης με σκοπό την καλλιέργεια της ξενοφοβίας και την εκδίωξη των αλλοδαπών μαθητών από τα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δε θα ανεχθούν τέτοια φαινόμενα, θα περιφρουρήσουν το χώρο του σχολείου από το δηλητήριο του φασισμού και της ξενοφοβίας, θα υπερασπισθούν το δικαίωμα των μεταναστών για ίσες ευκαιρίες και στην εργασία και στη μόρφωση και θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε απόπειρα να μεταβληθεί ο χώρος τους σχολείου σε πεδίο διακρίσεων και μισαλλοδοξίας.
 
Η πρόεδρος Ο γραμματέας
Άννα Μπαχτή Παναγιώτης Μιχαλόπουλος 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: