Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Τα τραπεζοκαθίσματα εμφανίστηκαν. Ο δήμος θα επέμβει;

Άρχισε η θερινή περίοδος για τα καταστήματα της Αλεξάνδρειας και ήδη ορισμένες επιχειρήσεις έβγαλαν τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια και στις πλατείες. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι και φέτος εκ μέρους της διοίκησης του δήμου παρατηρείται μια καθυστέρηση των υπηρεσιών ...
αναφορικά με την εφαρμογή του πλαισίου που υπάρχει και θέτει το πλαίσιο λειτουργίας.
Είναι προφανές ότι αν οι αρμόδιοι του δήμου αργήσουν κι άλλο να καθορίσουν τους όρους λειτουργίας τότε θα επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο με τις προηγούμενες χρονιές που βλέπαμε να καταλαμβάνονται τα πεζοδρόμια και οι πλατείες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για να περάσουν οι πεζοί.
Έγινε προ δυο περίπου μηνών μια συγκέντρωση με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σ. Κούγκα παρόντος και του διοικητή του ΑΤ Αλεξάνδρειας Θ. Σιδηρόπουλου όπου ειπώθηκε σαφώς ότι θα εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο που όμως είναι προφανές ότι είναι αναποτελεσματικό και αντιλειτουργικό τόσο για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων όσο και για τους κατοίκους.
Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα αυτό που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αλεξάνδρειας πρέπει να γίνει τώρα και με συνεχή διάλογο με τους ιδιοκτήτες που περιμένουν την θερινή περίοδο να καλύψουν τις ζημιές του χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: