Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η ισοπαλία στις δημοσκοπήσεις γέμισε άγχος τον Παπαδημούλη και δείτε τί ζητάει

Περισυλλογή, άγχος, εκνευρισμό, θυμό, προβληματισμό και άλλα παρόμοια έφεραν στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και...
δείχνουν ότι το κόμμα δεν μπορεί να κάνει το "κλικ" εκείνο που χρειάζεται ώστε να πιάσει πρώτη θέση και να δημιουργηθεί η δυναμική εκείνη που θα αλλάξει εν τέλει και το κλίμα.
Χαρακτηριστικό είναι το τουήτ του Δ. Παπαδημούλη που θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει τάχιστα ενιαίο κόμμα με αριστερή ταυτότητα και να αποκτήσει κυβερνητική πρόταση.

Αν επιχειρούσα να το ερμηνεύσω το τουήτ του Παπαδημούλη θα έλεγα ότι ο εν λόγω πολιτικός βιάζεται, άγχεται και το δείχνει να γίνει υπουργός. Όπως και να ΄χει πιστεύω ότι το υπουργικό κοστούμι θα το φορέσει και ας μην εκτίθεται λοιπόν.
Να γίνει ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Παπαδημούλης. Και το λέει προφανώς για να σταματήσουν οι πάσης φύσεως κριτικές, διαφορετικές φωνές, απόψεις κλπ που και σήμερα υπάρχουν εντός του κόμματος και ενίοτε εκφράζονται είτε από βουλευτές είτε από κεντρικά στελέχη και κατά την άποψή του αλλοιώνουν, θολώνουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο.

Ποιόν κόσμο; Τον κόσμο του κέντρου, τους συντηρητικούς εκείνους που έχει βαλθεί η ηγετική ομάδα να προσεταιριστεί για να γίνει πλειοψηφία.
Συνεπώς, το πρώτο μέλημα του Παπαδημούλη είναι η πλήρης φίμωση των διαφωνούντων και η εκφορά ενός και ενιαίου πολιτικού λόγου προς τα έξω για να καταστεί "αξιόπιστο και φερέγγυο" και να συγκινήσει τους κεντροδεξιούς και τους νοικοκυραίους.

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται κατά τον Παπαδημούλη, και κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι λογικό να χρειάζεται ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει ένα πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα κυβερνητικό. Κι αν ορισμένοι εξ υμών και ημών νομίζαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και θεραπείαν για πάσα νόσον κάναμε λάθος.

Κυβερνητικό πρόγραμμα λοιπόν και μάλιστα ταχέως γιατί οι δημοσκοπήσεις επιμένουν και βγάζουν ισοπαλία τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Και τι θα κάνουμε μετά με τα στελέχη του κόμματος που κοιμούνται και ονειρεύονται υπουργικές καρέκλες και μεγάλες δόξες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: