Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αλαβάνος: Ελλάδα και Κύπρος να βγουν από το Ευρώ

Υπέρ ενός σχεδίου Β, «με εθνικό νόμισμα που μπορε
ί να οδηγήσει σε γρήγορη ανασυγκρότηση εφόσον είναι συλλογικό, εμπνέει την κοινωνία, στηρίζεται σε δημοκρατικούς θεσμούς και έντιμους ανθρώπους», τάσσεται στον απόηχο της κυπριακής υπόθεσης ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος (Μέτωπο Ανατροπής και...
 Αλληλεγγύης).

«Ας αναγνωρίσουμε όλοι, με βάση όχι υποθέσεις αλλά τα πειστήρια του εγκλήματος κατά της Κύπρου, ότι δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας. Το Σχέδιο Α΄ εντός Ευρωζώνης, που γνωρίζουμε τις άγριες και βάρβαρες συνέπειες του. Και το Σχέδιο Β΄ με εθνικό νόμισμα που μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη ανασυγκρότηση εφόσον είναι συλλογικό, εμπνέει την κοινωνία, στηρίζεται σε δημοκρατικούς θεσμούς και έντιμους ανθρώπους», δηλώνει χαρακτηριστικά.


Ο ίδιος αφήνει αιχμές σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι υποστηρίζει ως δυνατή την κατάργηση του Μνημονίου εντός της Ευρωζώνης: «Το δικό της (σ.σ. Κύπρου) τραγικό παρόν από την ανυπόστατη και δημαγωγική ‘κατάργηση του μνημονίου μέσα στην Ευρωζώνη’ μας βοηθάει να μη γίνει δικό μας θλιβερό και αδιέξοδο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: