Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη λίμνη Κορώνεια

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης στον τέως νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη κατηγορούμενος για την υπόθεση με τη λίμνη Κορώνεια.

Ο τέως Νομάρχης κρίθηκε ένοχος για...
αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 12 μηνών ο καθένας, επίσης με τριετή αναστολή, και τρεις υπάλληλοι στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ακόμα, το δικαστήριο αθώωσε την τέως πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Ν. Αηδονά, και άλλον έναν τέως νομαρχιακό υπάλληλο.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης και οι τρεις καταδικασθέντες, φέρονται ότι «τελούσαν αξιόποινες πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ως υπάλληλοι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλους παράνομο όφελος».
Ο κ. Ψωμιάδης, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι δεν συγκρότησε τα προβλεπόμενα από το νόμο κλιμάκια, για τον έλεγχο, την τήρηση και την επιβολή κυρώσεων, σε ιδιοκτήτες βιομηχανιών και άλλων μονάδων, που ρυπαίνουν τη λίμνη, ενώ φέρεται ότι καθυστέρησε τον επανέλεγχο των βιομηχανιών αυτών. Ακόμα, κατηγορείται ότι καθυστέρησε και την επιβολή προστίμων, που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, μετά τη διενέργεια των ελέγχων στις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ προέβη αυθαίρετα και σε μείωση του ύψους των προστίμων.
Οι υπάλληλοι στην πρώην Νομαρχία, κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, μη προβαίνοντας σε εκτεταμένους ελέγχους και μη επιβάλλοντας τα αντίστοιχα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.
Ο κ. Ψωμιάδης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο, χωρίς να σχολιάσει δημόσια την καταδίκη του, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=172747

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε αργείς, σε περιμένη ο Παπαγεωργόπουλος!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κολλητός του ΦΑΣΙΣΤΟΣΑΜΑΡΑ γλείτωσε... οι ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ δεν έπεσαν... τα κολλητά ΛΑΜΟΓΙΑ την βγάζουν καθαρή... στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...