Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Πως επηρεάζει την προεκλογική κούρσα ο Παν. Γκυρίνης;

Παν. Γκυρίνης
Μέχρι πριν λίγους μήνες η κυριαρχία του νυν δημάρχου της Αλεξάνδρειας στον χώρο της κεντροδεξιάς φαίνονταν καθολική δεδομένης της απουσίας άλλου πόλου γύρω από τον οποίον θα συγκεντρώνονταν όλοι όσοι διαφώνησαν μαζί του το 2010 αλλά και όσοι εξ αιτίας της φθοράς που προκαλεί η διοίκησή του φεύγουν από το ψηφοδέλτιο που τότε είχαν ψηφίσει.

Είναι χιλιοειπωμένο ότι "η διοίκηση προκαλεί φθορά". Στην...
περίπτωση Δημητριάδη όμως τα πράγματα επιταχύνθηκαν για δυο κυρίως λόγους. Πρώτον εξ αιτίας του μοντέλου διοίκησης που ο δήμαρχος μετέφερε από τον μικρό δήμο Πλατέος όπου ήταν άκρως συγκεντρωτικός. Δεύτερον, η μεγάλη πληγή του πρώην δήμου Μελίκης που προκάλεσε τεράστια φθορά στον Φ. Δημητριάδη.
Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που θα μπορούσε κανείς να αναφέρει πλην όμως κατά την άποψή μου είναι ήσσονος σημασίας.

Δεδομένης της φθοράς που έχει η παράταξη Δημητριάδη και η οποία είναι εμφανής σε όποιον έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά ήταν απολύτως φυσιολογική η επιτάχυνση των κινήσεων του Παναγιώτη Γκυρίνη που το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις επαφές του με παράγοντες του χώρου της κεντροδεξιάς κυρίως και όπως λένε οι πληροφορίες μας βρίσκεται σε ένα αρκετά ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας.

Ο κ. Γκυρίνης είχε εμφανιστεί στις εκλογές του 2010 και τότε είχε γραφεί ότι επιδιώκει να είναι υποψήφιος δήμαρχος με το χρίσμα της ΝΔ. Μάλιστα, ορισμένοι τον είχαν συμβουλεύσει να κατέλθει στις εκλογές με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο πλην όμως επικράτησε η λογική και δεν έκανε το λάθος που πιθανά, κατά την άποψή μου, θα ήταν και το πολιτικό του τέλος.
Από τότε ως σήμερα παραμένει ενεργός πολίτης και δεν αποκλείει στους συνομιλητές του ότι ενδιαφέρεται να ηγηθεί ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου στις εκλογές του 2014 ώστε να αλλάξει τα πράγματα στον δήμο.

Εσχάτως ο Παν. Γκυρίνης πύκνωσε τις επαφές του με πρόσωπα προερχόμενα από την κεντροδεξιά και ήδη έχει αποσπάσει την δέσμευσή τους ότι θα τον ακολουθήσουν και θα τον στηρίξουν εμπράκτως στο εγχείρημά του. Είναι προφανές ότι η μεγάλη δεξαμενή των υποστηρικτών του είναι αυτή που πολιτικά και ιδεολογικά στήριξαν και ψήφισαν τον Φ. Δημητριάδη το 2010.

Το γεγονός αυτό ούτε κρυφό είναι ούτε θα μπορούσε άλλωστε να μείνει. Πληροφορίες λένε ότι η ηγετική ομάδα της παράταξης Δημητριάδη δείχνει σημάδια ανησυχίας από τον διεμβολισμό που δέχεται από τον Π. Γκυρίνη και ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να μετριάσει την φθορά. Είναι φανερό ότι η εξέλιξη της κατάστασης και της αύξησης της δυναμικής που μπορεί να πάρει το εγχείρημα του Π. Γκυρίνη εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Αν αποφασίσει κατ΄ αρχήν να δημοσιοποιήσει με επίσημο τρόπο την κάθοδό του ως επικεφαλής στις εκλογές του 2014 θα αρχίσει έναν δρόμο που πρέπει να διαβεί αλλά θα έχει αρκετό χρόνο ώστε να κάνει εκείνες τις κινήσεις που πρέπει ώστε να αποκτήσει δυναμική που είναι απαραίτητη για την ευνοϊκή εξέλιξη στη μάχη των εκλογών.

Με δεδομένη λοιπόν την κάθοδο του Π. Γκυρίνη στις εκλογές του 2014 θα παγιωθούν άλλα δεδομένα. Κατ΄ αρχάς οι δυσαρεστημένοι από τη νυν διοίκηση και που ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά στην κεντροδεξιά θα "βρουν εύκολα το δρόμο" προς ένα άλλο ψηφοδέλτιο που θα το θεωρήσουν όμορο, δικό τους.
Αυτό σημαίνει αποδυνάμωση της παράταξης Δημητριάδη και όσο πιο πολύ αποδυναμωθεί και συμπεριλαμβανομένων των όποιων αποχωρήσεων τόσο κεντρικών όσο και περιφερειακών στελεχών θα αναγκάσει τον ίδιο τον δήμαρχο να σκεφτεί πολλές φορές αν θα πρέπει να δώσει τη μάχη ή να αποχωρήσει χωρίς να διακινδυνεύσει μια πολύ πιθανή ήττα.

Αν ο Π. Γκυρίνης καταφέρει και εντάξει στο υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτιό του και άτομα προερχόμενα και από τον λεγόμενο κεντροαριστερό χώρο τότε το ζήτημα αλλάζει και θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και άλλες παραμέτρους για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Οι κύριες παράμετροι είναι οι ήδη εκφρασθείσες διαθεσιμότητες των κ. Απατσίδη, Μπρουσκέλη και Ναλμπάντη που προέρχονται από την κεντροαριστερά.

Για το θέμα αυτό θα κάνουμε ξεχωριστή ανάρτηση την επόμενη εβδομάδα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ...Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ....

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος ΓΚΥΡΙΝΗΣ είναι μια καλή λύση για το δήμο μας που έχει μπλέξει για τα καλά χρόνια τώρα. Για όσους τον γνωρίζουμε βάζουμε το χέρι στη φωτιά ότι πρόκειται για άνθρωπο που μόνο όρεξη για δουλειά έχει χωρίς "άλλα" ενδιαφέροντα. Αν βρει και καλούς συνεργάτες ακόμα καλύτερα.
Εγώ προσωπικά είμαι στο πλευρό του.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρή και έντιμη υποψηφιότητα. Γνώστης τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με θέσεις ,χωρίς συμβιβασμούς, και μακριά από κάθε είδους λαμογιές, και αυτά δεν είναι δικές μου σκέψεις, αλλά αυτά και πολλά άλλα θετικά, προκύπτουν από την θητεία του στον πρώην Δήμο Αντιγονιδών. Εκείνο που έχει σημασία κατά την γνώμη μου, θα είναι η επιλογή των συνεργατών του, έτσι με τον καταρτισμό ενός ψηφοδελτίου απαρτιζόμενο από έντιμους πολίτες και από όλες τις κομματικές αποχρώσεις θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, και να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα, με σύνεση και αποτελεσματικότητα. Επίσης βασικό στοιχείο κατά τν γνώμη μου, είναι ότι είναι γνώστης τις αγοράς, τις αγροτικής εργασίας, και το βασικότερο είναι και η συμμετοχή του σε αυτή.