Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

EΛΜΕ Κέρκυρας: Πρόσκληση σε σύσκεψη για τη διοργάνωση Αντιφασιστικού - Αντιρατσιστικού φεστιβάλ

Καλούμε τους συναδέλφους, που επιθυμούν να συμβάλουν στη διεξαγωγή αντιφασιστικού – αντιρατσιστικού φεστιβάλ από την ΕΛΜΕ σε σύσκεψη στα γραφεία του σωματείου (Μαντούκι, Ε. Ναπολέοντος – ισόγειο 1ου ΕΠΑΛ) την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 19:30.
 
Το φεστιβάλ πρόκειται να...
πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα (οι ημερομηνίες και η διάρκεια είναι ανοιχτές). Οι πρώτες εκδηλώσεις του, καλό είναι να συμπέσουν με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το φεστιβάλ επιδιώκουμε να αγκαλιάσει μαθητές και εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό και το αντιλαμβανόμαστε ως μια διαδικασία που η προετοιμασία της θα γίνει μέσα στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές και θα εμφανιστεί με δημόσιες κεντρικές εκδηλώσεις αλλά και εκδηλώσεις μέσα στα ίδια τα σχολεία (ενδεικτικά: εκθέσεις φωτογραφίας, γκράφιτι, σκετς, παρουσιάσεις λογοτεχνικών κειμένων, ομιλίες, συναυλίες, προβολές ταινιών – ντοκιμαντέρ κ.α.).
 
Η πρωτοβουλία αυτή της ΕΛΜΕ έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει, να προβληματίσει, να αναδείξει την ιστορική μνήμη. Θεωρούμε ότι τα εκτεταμένα φαινόμενα εκφασισμού και ρατσισμού είναι ένα δηλητήριο που εκκρίνεται από τους πιο σάπιους πόρους της οικονομικής κρίσης και του κοινωνικού συστήματος που την δημιουργεί, είναι σάρκα από τη σάρκα της και αν επικρατήσουν (τα φαινόμενα αυτά) η κοινωνία κινδυνεύει για άλλη μία φορά στην σύγχρονη ιστορία να διολισθήσει στην βαρβαρότητα.
 
Συνάδελφοι-ισσες, το οφείλουμε στα παιδιά που μεγαλώνουν στα χέρια μας, το επιβάλει ο κοινωνικός ρόλος που διεκδικούμε εμείς οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή αυτός του αγωνιστή και του λαϊκού διανοούμενου, να δείχνουμε την πραγματικότητα ενάντια στους μηχανισμούς που την παραμορφώνουν. Γι’ αυτό σας καλούμε να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας.
Ο πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας 
Ν. Μεταλληνός                                   Α. Θεοχαράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: