Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. Κάκαρη- Δεν ανεχόμαστε τις πολιτικές των Μνημονίων

Το Σάββατο 8/9/2012 ο σύλλογος μας συμμετείχε δυναμικά στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ, κατά την διάρκεια της ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Γιώργος Κάκαρης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη", σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την συμμετοχή του συλλόγου στην πορεία μαζί με όλους τους φορείς ο κ. Κάκαρης δήλωσε τα εξής:

 
Όταν βλέπουμε ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που εκτελεί εντολές, που πατάει κάτω όλους τους εργαζόμενους, που δε μας αφήνει περιθώρια να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έρθουμε σήμερα να διαδηλώσουμε στη Θεσσαλονίκη.
 
Δεν ανεχόμαστε αυτές τις πολιτικές, τα χαράτσια και τους φόρους. Ο κλάδος μας, που δυστυχώς είναι ο πιο παρεξηγημένος, έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη επίθεση. Σε οικονομικό επίπεδο έχουμε δεχτεί τις μεγαλύτερες μειώσεις, έχουν κοπεί όλα τα επιδόματά μας, έχουμε φτάσει στα 700 ευρώ. Οι νεοδιοριζόμενοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα παίρνουν 600 ευρώ, ενώ φοβόμαστε για απολύσεις.
 
Το κυριότερο είναι ότι έχουμε κάνει πάρα πολλές προτάσεις στην πολιτική ηγεσία για το φορολογικό, για να υπάρξει ελάφρυνση για όλους αλλά και με αποτελέσματα. Αυτό για παράδειγμα που λέμε στο πανό μας, να φορολογηθούν οι πλούσιοι όχι οι φτωχοί. Όμως δε μας ακούν, δε θέλουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, δεν τους ενδιαφέρει.
 
Εμείς θα παλέψουμε για να νικήσουμε. Είναι μάχη να πείσουμε τους συναδέλφους να αντισταθούν γιατί με το δόγμα του σοκ που εφαρμόζουν, με τους φασίστες που τους αφήνουν να αλωνίζουν, τους χρυσαυγίτες κλπ θέλουν να φοβίσουν τον κόσμο για να μην αντιδρά. Θα το προσπαθήσουμε.
*Γιώργος Κάκαρης, πρόεδρος Συλλόγου Εφοριακών Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΚΑΡΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ