Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΟΥΣΑ- Η "Αν. Πρωτοβουλία" καταγγέλει το Εργ. Κέντρο (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) για "Ενωτικό αποπροσανατολισμό"

Λ. Παπαχρυσοστομίδης
Mε ανακοίνωσή της η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ, καταγγέλει την πρακτική της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, που ως γνωστόν ελέγχεται από το ΠΑΜΕ, να φιμώσει τον εκπρόσωπό της στη σύσκεψη που συγκάλεσε για το μέλλον του Νοσοκομείου της πόλης.
Ο Λ. Παπαχρυσοστομίδης έκανε το παρακάτω σχόλιο για το γεγονός αυτό:

 
Σαν "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία" Νάουσας είχαμε τους φόβους μας. Και τις ενστάσεις μας κατά πόσο το Εργατικό Κέντρο Νάουσας- ΠΑΜΕ-ΚΚΕ θέλει πραγματικά μια ανοιχτή, συντροφική, αγωνιστική λαϊκή συνέλευση για την υγεία του λαού, κόντρα στις αποφάσεις της τρόικας, της κυβέρνησης και των διεκπεραιωτών τους.


Πήγαμε στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε έχοντας επίγνωση των τεράστιων προβλημάτων των εργαζομένων και της αναγκαιότητας κοινής πάλης. Αποδείχτηκε "ενωτικός" αποπροσανατολισμός, προαποφάσεις και απονευρωμένος ριζοσπαστισμός.

Σ' ένα τέτοιο κλίμα, που δεν έλκει τους συμπολίτες μας, δεν μου δόθηκε ο λόγος σαν εκπρόσωπο της "Πρωτοβουλίας", αποχώρησα, καταγγέλλοντας ότι " Η αναφορά σε θεσμικούς φορείς είναι αστική νοοτροπία". Οι αγώνες, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, επαφίενται στα δεινοπαθούντα και αγωνιζόμενα λαϊκά στρώματα. Μακριά από γραφειοκρατικούς και αυταρχικούς "θεσμικούς φορείς".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρατε που πηγαίνατε. Όλα αυτά είναι προφάσεις για να δικαιολογήσετε τους τυχοδιωκτισμούς σας. Όσο για την άμεση δημοκρατία, πολλές φορές φερθήκατε με ανάλογο τρόπο σε "ανοιχτές" σας συνελεύσεις, σε κόσμο που απλά είχε άλλη άποψη...