Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Κακόγουστες παραστάσεις από τους βουλευτές της ΝΔ- Διαφωνούν για το αν λύθηκε η μεταφορά των μαθητών

Το θέαμα που παρουσιάζουν οι βουλευτές της ΝΔ στο νομό Ημαθίας είναι τουλάχιστον αστείο. Άρχισαν με τις επισκέψεις σε Νοσοκομείο και συνεταιρισμούς και τις απαραίτητες φωτογραφίες και ακολούθησαν οι επισκέψεις σε υπουργούς και υφυπουργούς για "προώθηση" θεμάτων που απασχολούν τους Ημαθιώτες. Από χτες βλέπουμε να παίζεται ακόμα μια παράσταση, αυτή της μεταφοράς των...
 μαθητών.

Η σχολική χρονιά άρχισε χτες και το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών είναι ακόμα στον "αέρα" και βλέπουμε ανακοινώσεις με αντικρουόμενο περιεχόμενο. Ο μεν Λ. Τσαβδαρίδης ισχυρίζεται με ανακοίνωσή του ότι λύθηκε το πρόβλημα με δική του παρέμβαση στον υπουργό ο δε Απ. Βεσυρόπουλος να λέει ότι τίποτα δεν δεδομένο. Να σημειωθεί ότι αμφότεροι είναι βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία.
Όχι, η Γ. Μπατσαρά δεν έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα και αναμένουμε με αγωνία τη θέση της.

Ωστόσο, η Ένωση Γονέων Ημαθίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί τους υπεύθυνους να λύσουν το πρόβλημα και μάλιστα γρήγορα.

Η ανακοίνωση είναι:
"Η χρονιά ξεκίνησε και φέτος για τους μαθητές. Ο αγιασμός έγινε με κάθε επισημότητα, με ευχολόγια από τα επίσημα χείλη αλλά τα προβλήματα παραμένουν προ των πυλών. Η μετακίνηση των μαθητών τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα μόνιμο άγχος και μία διαρκή απειλή για τους γονείς.


Πρόπερσι, κάποια από τα δρομολόγια δεν εκτελέστηκαν με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα μαθητές και γονείς. Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Βέροιας για να διευθετηθεί το θέμα.

Στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς απειλήθηκε εκ νέου η συνέχιση των μαθητικών δρομολογίων, γιατί όπως δήλωναν στον τοπικό τύπο οι φορείς που ανέλαβαν τις μετακινήσεις υπήρξαν προβλήματα στη διευθέτηση των πληρωμών.

Φέτος, οι μαθητές ξεκίνησαν το σχολείο, αλλά το σχολικό λεωφορείο δε φαίνεται στον ορίζοντα. Εμείς, γονείς και μαθητές, δε μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος. Αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η πολιτεία να διευθετήσει το θέμα της μετακίνησης των μαθητών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το καλό των παιδιών και την ασφάλειά τους.

Εφιστούμε την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση ότι θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση και επιτέλους ένα τόσο σημαντικό θέμα να μην αφήνεται να εξεταστεί την τελευταία στιγμή. Ας οργανωθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι… όποιοι και αν είναι αυτοί…"

Οι ανακοινώσεις των βουλευτών

Α. Βεσυρόπουλος: "Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών δεν τελειώνει εδώ"
Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ημαθίας, Αναστάσιος Συμεωνίδης και ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βέροιας, Παύλος Παυλίδης, με την ηγεσία του Υπουργείου, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για το θέμα που προέκυψε με την μεταφορά των μαθητών και την καταβολή του οφειλομένου ποσού προς τους μεταφορείς. Από τον αρμόδιο Υπουργό, υπεγράφη τελικά η καταβολή ποσού του 1,3 εκατ. ευρώ προς τους λεωφορειούχους, το οποίο θα καταβληθεί το επόμενο διάστημα, για οφειλές της προηγούμενης χρονιάς.


Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Συμμετείχα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Ο αρμόδιος Υπουργός, υπέγραψε την καταβολή των οφειλόμενων ποσών από το παρελθόν, στα ΚΤΕΛ και στα Αστικά Ημαθίας, που ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών δεν τελειώνει εδώ, καθώς μετά την κατάθεση διάταξης νόμου, με την οποία η αρμοδιότητα σχεδιασμού της μεταφοράς μαθητών και της διεξαγωγής των διαγωνισμών περιέρχεται στις περιφέρειες, η οριστική λύση του θέματος επαφίεται στη συμφωνία και στη νέα σύμβαση που θα υπογράψουν οι μεταφορείς με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση στη μάθηση, αποτελεί υποχρέωση όλων μας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η μεταφορά των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε.


Μετά από παρέμβαση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη λύθηκε το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών της Ημαθίας

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών καλύπτει τη συνολική δαπάνη μεταφοράς μαθητών στους δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας κατά τη σχολική περίοδο 2011-2012,ύψους 1.319.903 ευρώ. Οι λεωφορειούχοι δεσμεύθηκαν ότι θα αναστείλουν την απόφαση τους για τη μη εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων. Αναμένεται άμεσα η υπογραφή νέας σύμβασης τους με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας



Μετά από παρέμβαση του Λ. Τσαβδαρίδη λύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στην Ημαθία

Αίσιο τέλος για χιλιάδες μαθητές της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας είχε το ζήτημα της μεταφοράς τους από τα ΚΤΕΛ και τα Αστικά του Νομού Ημαθίας κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο έπειτα από ταχεία παρέμβαση του Αναπληρωτή Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη για το θέμα αυτό, σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι (11 Σεπτεμβρίου) με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, παρουσία του Προέδρου των ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας κ. Αναστάσιου Συμεωνίδη και του Προέδρου των Αστικών κ. Παύλου Παυλίδη.

Μετά την παρέμβαση του κ. Τσαβδαρίδη, ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης υπέγραψε σήμερα την απόφαση καταβολής στα ΚΤΕΛ και στα Αστικά Ημαθίας του συνολικού ποσού που οφείλονταν σε αυτά από την προηγούμενη σχολική περίοδο 2011-2012 ύψους 1.319.903 ευρώ. Το εν λόγω ποσό, κατανέμεται σύμφωνα με την απόφαση ως εξής: Για τον Δήμο Αλεξάνδρειας, ποσό των 381.031,49 ευρώ, για τον Δήμο Βέροιας, ποσό των 619.977,85 ευρώ και για τον Δήμο Νάουσας, ποσό των 318.894,04 ευρώ.

Κατόπιν αυτήν της θετικής έκβασης, οι λεωφορειούχοι δεσμεύτηκαν ότι θα αναστείλουν την απόφαση τους για τη μη εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων και από αύριο ξεκινούν κανονικά τη μεταφορά των μαθητών μας στα σχολεία τους. Παράλληλα, μιας και η μεταφορά των μαθητών περνά πλέον ως αρμοδιότητα στην Περιφέρεια, ανακοινώθηκε ότι εντός των δύο προσεχών ημερών, υπογράφεται ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ των ΚΤΕΛ Ημαθίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη μεταφορά των μαθητών στη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια κατά τη σχολική περίοδο 2012-2013.

Ο Βουλευτής Ν. Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την ταχεία επίλυση του φλέγοντος αυτού ζητήματος που προβλημάτιζε έντονα ολόκληρη την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού μας, τονίζοντας παράλληλα ότι όπως και επανειλημμένως έχει δεσμευθεί, θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: