Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε ο τρόπος για να σταματήσει ο εθισμός στην ηρωίνη

Ερευνητές κατάφεραν να μπλοκάρουν τον μηχανισμό του ανοσοποιητικού συστήματος που ευθύνεται για τον εθισμό σε οπιώδη ναρκωτικά.
Ερευνητές ανακάλυψαν τον μηχανισμό του ανοσοποιητικού συστήματος που ευθύνεται και ενισχύει τον εθισμό σε οπιώδη ναρκωτικά και κατάφεραν να τον μπλοκάρουν.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως με...
αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μη-εθιστικά αναλγητικά φάρμακα και παράλληλα θα δώσουν πραγματικά τη δυνατότητα σε άρρωστους συνανθρώπους μας να απεξαρτοποιηθούν από την ηρωίνη.

Ο επικεφαλής της έρευνας στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, Dr. Mark Hutchinson δήλωσε: "Οι μελέτες μας απέδειξαν ότι μπορούμε να σταματήσουμε τον εθισμό μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος του εγκεφάλου, χωρίς να επηρρεάσουμε τα εγκεφαλικά νεύρα. Αμφότερα το κεντρικό νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα παίζουν σημαντικότατο ρόλο για την έναρξη του εθισμού, όμως, οι μελέτες έδειξαν ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αποκόψουμε την 'απάντηση' του ανοσοποιητικού συστήματος στην 'έκκληση' του εγκεφάλου για οπιώδη ναρκωτικά".

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στον υποδοχέα TLR4 του ανοσοποιητικού συστήματος και τον μπλόκαραν στήνοντας ένα "φράγμα" με την ουσία ναλοξόνη, η οποία σταματά την παραγωγή της ντοπαμίνης από τον εγκέφαλο και κόβει τον εθισμό.

Οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους 18 μήνες.



http://www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: