Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αρκεί ο εθελοντισμός των αιρετών για να δουλέψει ο Δήμος;

Απ. Ρεσινιώτης
Όταν βλέπεις τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας να αντικαθιστά τον εργαζόμενο που λείπει και να εκτελεί ο ίδιος τα καθήκοντά του τότε αντιλαμβάνεσαι με τον καλύτερο τρόπο ότι η αυτοδιοίκηση είναι σε μια κατάσταση αρνητική και γρήγορα απαιτείται αντίδραση- κινητοποίηση ώστε να υπάρχει ελπίδα ότι κάτι μπορεί να σωθεί.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δ.Κ Αλεξάνδρειας Αποστόλης Ρεσινιώτης ανέβηκε ως οδηγός στο...
 ανυψωτικό όχημα του δήμου και βοήθησε στη δουλειά του τον ηλεκτρολόγο του δήμου να επιδιορθώσει μια βλάβη στην οδό Βετσοπούλου. Την προηγούμενη μέρα ο κ. Ρεσινιώτης πήρε το τρακτέρ του και έκοψε τα χόρτα που είχαν φτάσει τα δυο μέτρα στη στροφή στο Νησέλι και που εμπόδιζε τους οδηγούς να στρίψουν προς Κορυφή και τα άλλα χωριά.

Η έλλειψη προσωπικού είναι η μοναδική αιτία που ο δήμος Αλεξάνδρειας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στα καθήκοντά του που είναι αφενός η αποκομιδή των απορριμμάτων και αφετέρου μια σειρά άλλων καθημερινών παρεμβάσεων όπως η κοπή χόρτων το καλοκαίρι, ο καθαρισμός φρεατίων τώρα εν όψει του χειμώνα, η συντήρηση πεζοδρομίων και παιδικών χαρών κλπ

Δεν αναφέρομαι σε μεγάλα ή μικρότερα έργα γιατί η οικονομική κρίση του συστήματος είναι τέτοια που έχει παραλύσει εκτός των άλλων και την τοπική αυτοδιοίκηση. Το ότι αντέχει ακόμα ο δήμος Αλεξάνδρειας είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός αλλά είναι θέμα χρόνου, αν δεν αλλάξει τίποτα, να σταματήσουν να λειτουργούν οι κοινωνικές δομές και να απολυθεί τμήμα του προσωπικού.

Καλός ο εθελοντισμός και η προσωπική δουλειά των αιρετών, όσων βέβαια προσφέρουν, αλλά δεν αρκεί. Το κράτος με την  πολιτική του και ιδιαίτερα με τον Καποδίστρια διέλυσε τους ΟΤΑ φτιάχνοντας υδροκέφαλους δήμους χωρίς καμιά υποδομή και τώρα οι πολίτες βιώνουν τους σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ και του Ραγκούση.

Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δε μπορεί επ άπειρον να δουλεύει εθελοντικά ο Απ. Ρεσινιώτης και ο κάθε πρόεδρος των τοπικών κοινοτήτων ούτε να βασίζεται ολόκληρος δήμος στον "πατριωτισμό" των αιρετών και των εργαζομένων που τους έχει πετσοκόψει το μισθό το Υπουργείο με τα Μνημόνια. Στο χέρι των πολιτών είναι να αλλάξουν την κατάσταση.














Δεν υπάρχουν σχόλια: