Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Ιδιοκτήτης και σεκιουριτάδες απαγόρευσαν την είσοδο στο σχολείο στους καθηγητές- Απλήρωτοι 4 μήνες

Οι εκπαιδευτικοί στα Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Βέροιας ΣΑΦΑΡΙΚΑ-ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ είναι απλήρωτοι τέσσερις μήνες και προχώρησαν τις προηγούμενες μέρες σε επίσχεση εργασίας. Από την πλευρά της η εργοδοσία ζήτησε να λυθούν οι συμβάσεις εργασίας αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από τις αρμόδιες υπηρεσίες που είπαν στους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στη...
δουλειά τους αφού σταμάτησαν την επίσχεση.
Ωστόσο, εκεί τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο ιδιοκτήτης με συνοδεία σεκιουριτάδων απαγόρευσε την είσοδό τους στο χώρο και τους έδιωξε κακήν κακώς. Οι εκπαιδευτικοί πήγαν σήμερα στην εισαγγελία όπου ενημέρωσαν σχετικά και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του εργοδότη τους.
Παράλληλα, με επιστολή τους στα μέσα ενημέρωσης παίρνουν θέση για τα χτεσινά θλιβερά γεγονότα.

ΘΛΙΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΑΦΑΡΙΚΑ –ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ

Από την ομάδα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτηρίων Βεροίας Ι.Σαφαρίκα- Ι. Μπαρμπαρούση πού βρίσκονται σε εργασιακή απομόνωση από την εκπαιδευτική τους ιδιότητα, λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση για τα χθεσινά (13-9-2012) θλιβερά γεγονότα που έλαβαν μέρος στην είσοδο των Εκπαιδευτηρίων.

Μετά την συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της 6ης Σεπτεμβρίου 2012 ενημερωθήκαμε ότι η επιθυμία της ιδιοκτησίας των Εκπαιδευτηρίων Βεροίας, για καταγγελία της σύμβασης εργασίας μας, δεν μπορεί να αποφασισθεί λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων της ιδιοκτησίας προς εμάς, καθώς και άλλων και άλλων ερωτημάτων που έχουν σχέση με το ύψος και τον τρόπο αποζημίωσης της επιθυμούμενης καταγγελίας.

Ως εκ τούτου πήραμε την εντολή να επιστρέψουμε στον εργασιακό μας χώρο και να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας.

Στις 13/9/2012 στις 08:10 π.μ. επιστρέψαμε στην σχολική μονάδα εργασίας μας, μετά από την αναστολή της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούσαμε (σημειώστε ότι στην επίσχεση εργασίας συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί του σχολείου που δεν αντιμετώπισαν θέμα απόλυσης), από τις 4/9/2012 λόγω της παρατεταμένης καθυστέρησης πληρωμής των μισθών μας (έχουμε να λαμβάνουμε χρήματα για μισθούς 4μηνών).

Στην είσοδο του σχολείου μας περίμενε η ιδιοκτησία και 3 μέλη ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ για να μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ την είσοδο στον ιδιωτικό τους χώρο.

Οι σκηνές της απαγόρευσης ήταν απείρως θλιβερές για την κοινωνία της πόλης μας που με τόση θέρμη στήριξε στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της την ιδιοκτησία και την επιχείρηση της.

Υπευθύνους εμείς δεν θα ονομάσουμε, απλώς σας αναφέρουμε τα γεγονότα.
 
Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί
των Εκπαιδευτηρίων Βέροιας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O ΣΥΡΙΖΑ Η ΝΔ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ; ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ; ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;