Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση ενάντια στην ομοφοβική βία 14/9





Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ομοφοβική βία, καλούν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, μία σειρά συλλογικότητες και οργανώσεις ομοφυλόφιλων. Οι δράσεις θα συνεχιστούν το βράδυ της ίδιας ημέρας στην πλατεία Κεραμεικού στις 9μμ καθώς και το.....

πρωί του Σαββάτου 15/9 σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μέχρι στιγμής στη διαδήλωση καλούν οι συλλογικότητες: OΛΚΕ, Colour Youth, Σύνθεση 10%, Ροζ Καφενείο, GayWorld.gr, ΣΥΔ- Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Athens Pride, Κόσμος χωρίς Πόλεμο και Βία.

“Μέσα στο καλοκαίρι έγιναν μια σειρά βίαιες επίθεσεις σε βάρος ομοφυλόφιλων, στο Ζάππειο, στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα. Πιο χαρακτηριστική ήταν η βίαιη επίθεση που έγινε από 20 χρυσαυγίτες με μπλουζάκια της οργάνωσης ενάντια σε άντρες ομοφυλόφιλους στο Ζάππειο. Μετά από αυτά τα περιστατικά αποφασίσαμε να καλέσουμε μία σύσκεψη για να συζητήσουμε πώς θα απαντήσουμε”, μας είπε η Άννα από την Colour Youth μία από τις συλλογικότητες που συνδιοργανώνει το συλλαλητήριο. “Συγκεντρώθηκαν 100 άτομα μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα όπου έγινε πολύ πλούσια συζήτηση, πράγμα που έδειξε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να πει τη γνώμη του για αυτές τις επιθέσεις και την αντιμετώπισή τους. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκφρασαν την άποψη ότι πρέπει επιτέλους η LGBTQ κοινότητα να συνδεθεί με το κίνημα που παλεύει ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό και να μην παλεύει ξεχωριστά από το γενικότερο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο. Αυτή είναι πλέον μία άποψη που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Αποφασίσαμε λοιπόν να προχωρήσουμε στην κινητοποίηση της Παρασκευής και καλούμε κάθε συλλογικότητα που συμμερίζεται τις ανησυχίες μας να μας στηρίξει”.

εργατική

Δεν υπάρχουν σχόλια: