Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Θούλη Σιδηροπούλου, η μοναδική γυναίκα υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία

Επιτέλους, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Μετά από πολυετή προσπάθεια και συνεπή αγώνα και άλλες δυο απόπειρες να μπει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009 έρχεται, κατά τα φαινόμενα, η δικαίωση για την Θ. Σιδηροπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.
Εντός των ημερών αναμένεται να ανακηρυχτεί ως υποψήφια βουλευτής αφού κατά τη διαδικασία που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής ήταν μια γυναίκα που τόλμησε και αυτοπροτάθηκε να χριστεί υποψήφια και να τοποθετηθεί στη λίστα των ερχόμενων εκλογών.  Είναι βέβαιον ότι δεν πρόκειται περί άγνοιας κινδύνου αλλά για μια συνεπή, διαχρονική στράτευση στον αγώνα για τον σοσιαλισμό με τον Βενιζέλο αρχηγό.
Μ΄ άλλα λόγια, τόσο η Δ. Μπαλτατζίδου, η Ουσουλτζόγλου όσο και όλες οι άλλες γυναίκες που τα ονόματά τους είχαν ακουστεί στο πρόσφατο παρελθόν ότι ενδιαφέρονται κι ότι θα είναι στη λίστα έκαναν πίσω αναλογιζόμενες μια πιθανή αποτυχία αφού όλοι γνωρίζουν ότι η...
εκλογική μάχη θα είναι πολύ δύσκολη κι όχι όπως το 2009 που όποιος έβαλε εκλέχτηκε.

Η Θ. Σιδηροπούλου όμως είναι μαθημένη στα δύσκολα και στους αγώνες της παράταξης, που έδωσε πλάι στον Ανδρέα Παπανδρέου, στον Κ. Λαλιώτη και τους άλλους θρύλους του ΠΑΣΟΚ. Δίπλα σε όλους τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ, τον Κ. Σημίτη και τον Γιώργο αλλά και τον Βενιζέλο τώρα, αποδεικνύει τη διαχρονική της πίστη στο ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα ποια πολιτική ακολουθεί αυτό.

Η βεβαία υποψήφια βουλευτής έδινε και δίνει συνεχώς παραδείγματα με παρεμβάσεις και  με πολιτικές όπως αυτή που αναφέραμε προ ημερών και που αφορά στα ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ. Μεσολάβησε για να χρηματοδοτηθεί με επιπλέον χρήματα η δομή αυτή, αφού τα πάντα στη χώρα μας γίνονται με παρεμβάσεις στα κέντρα εξουσίας, αρκεί αυτός που κάνει την παρέμβαση να είναι δυνατός, απαιτητικός και διεκδικητικός. Και η Σιδηροπούλου είναι τα πάντα όλα.

Είναι προφανές ότι η μάχη είναι δύσκολη, αν όχι εκ των προτέρων χαμένη, αλλά η αγωνίστρια Σιδηροπούλου μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά για την Ημαθία και να κάνει την έκπληξη, αφού η δυναμική της είναι τεράστια, οι δράσεις της συνεχείς και με συνέπεια στοχευμένες στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες.
Βέβαια, κι αυτή, όπως και οι άλλοι συνυποψήφιοί της, θα πρέπει να "απολογηθεί" στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, σε όσους απέμειναν τέλος πάντων, για την θετική αποδοχή του Μνημονίου και των μέτρων που ακολούθησαν κλπ, αλλά, όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν και η ίδια, ήταν απαραίτητα για να σωθεί η χώρα.

Εμείς πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία αλλά και γενικότερα έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή στο πρόσωπο της Θ. Σιδηροπούλου που θα τη χρίσει υποψήφια βουλευτή, γιατί μόνο το άφθαρτο και άξιο μέλος του ΠΑΣΟΚ, Θούλη Σιδηροπούλου, είναι ικανό να συσπειρώσει τον κόσμο του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ημαθία.
Πρέπει να τονίσουμε ότι πληρούνται όλοι οι όροι ανανέωσης που έθεσε ο πρόεδρος Βενιζέλος, αφού ως πολιτικός στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι νέα και φέρνει νέες ιδέες, μπορεί να δώσει νέα πνοή, οράματα, εμπειρίες και ελπίδα στο κίνημα, και εντελώς οραματική και υψηλή πολιτική. Κι όπως ο πρόεδρος Βενιζέλος αισιοδοξεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, έτσι κι εμείς είμαστε βέβαιοι ότι η Θούλη Σιδηροπούλου θα έρθει πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην Ημαθία.
Άλλωστε, όσοι στην Ημαθία- κι όχι μόνο- ξέρουν το όνομα της Θούλης Σιδηροπούλου, δεν μπορούν παρά να συμφωνήσουν σε όλα τα παραπάνω. 

Της ευχόμαστε ως ΧΡΟΝΙΚΑ καλή τύχη στον δύσκολο αγώνα της και δεσμευόμαστε σε σας τους αναγνώστες μας ότι θα έχουμε πλήρη κάλυψη των ομιλιών της στην Ημαθία με συνεχή ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ- ΠΑΣΟΚ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Κόφτο Μόχλα. Μόλις φάγαμε.

Ανώνυμος είπε...

Τι ξαφνικές αγάπες είναι αυτές; Από τις αλληλομηνύσεις στη διαφήμιση; Τόση συνέπεια; Μπράβο!!!

Ανώνυμος είπε...

Κ.Μόχλα είχαμε και αλλή αίτηση προς υποψηφιότητα απο την Καρανικολοπούλου Τριανταφυλλιά σας διέφυγε ή μήπως δεν την γνωρίζεται?ωομίζω πως ηστε γνωστοί και φίλοι..έτσι η Κ.Σιδηροπουλου δεν ειναι μόνη γι'αυτό ας περημένουμε μέχρι την ανακοίνωση διότι μπορεί να έχουμε την έκπληξη.