Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Απεργία πείνας τριών κατηγορουμένων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Σε απεργία πείνας βρίσκονται από τις 6 Απριλίου οι κρατούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σακκάς και Γιώργος Καραγιαννίδης, διαμαρτυρόμενοι για την «άδικη ποινική τους μεταχείριση».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην ΕΣΗΕΑ οι συνήγοροι υπεράσπισής τους Δημήτρης Κατσαρής και...
Κώστας Παπαδάκης ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας των τριών απεργών, εκ των οποίων ο Καραγιαννίδης μεταφέρθηκε από προχθές στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Σύμφωνα με την πνευμονολόγο - εντατικολόγο Μερόπη Μανταίου, μία από τους γιατρούς που εξέτασαν πρόσφατα τους απεργούς πείνας, η υγεία τους επιδεινώθηκε με εμφάνιση υπογλυκαιμίας και σακχάρου σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αστάθεια, βραδυκαρδία και άλλα.

Οι συνήγοροι των τριών, έκαναν λόγο στην συνέντευξη, για «φρονηματικές διώξεις» και κατήγγειλαν την «απίστευτη ευκολία άσκησης ποινικών διώξεων για εκατοντάδες κακουργηματικές πράξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο», όπως είπαν, αλλά και «την χρησιμοποίηση των πολιτικών τους φρονημάτων και των προσωπικών τους σχέσεων ως στοιχείων ενοχοποίησής τους αντί για αποδείξεις».

Τόνισαν επίσης την απόλυτη έλλειψη αιτιολογίας στα εντάλματα προσωρινής τους κράτησης που εξέδωσαν οι Ειδικοί Εφέτες Ανακριτές και την επανειλημμένη, τέταρτη για τους Μητρούσια και Καραγιαννίδη, δεύτερη για Σακκά, δίωξη και προφυλάκιση για το ίδιο αδίκημα που αφορά την συγκρότηση και ένταξη στην οργάνωση την 1/1/2008.

Στη συνέντευξη μετείχαν εκπρόσωποι του «Δικτύου για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα», της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης», του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α οι οποίοι δήλωσαν αλληλέγγυοι στον αγώνα των απεργών. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν επίσης η «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας» και η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: