Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ενωτικό κάλεσμα για την Πρωτομαγιά του ΕΚ Βέροιας

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους τη Ημαθίας απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βέροιας να πάρουν μέρος στην αυριανή ενωτική και αγωνιστική κινητοποίηση της εργατικής Πρωτομαγιάς που θα γίνει έξω από το κτήριο του ΕΚ.
Στην ανακοίνωσή του το ΕΚ Βέροιας λέει τα εξής:



 Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας , απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους , συνταξιούχους , άνεργους , καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 1η ΜΑΗ.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε μεγάλη δοκιμασία και με σοβαρά προβλήματα . Η 1η ΜΑΗ 2012 , αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους Λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα . Δουλειές , μισθοί , συντάξεις , έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών .
Ιστορικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων έχουν στοχοποιηθεί και « εκτελούνται» καθημερινά στο όνομα του ανταγωνισμού , των ελλειμμάτων και τους χρέους.
Μπροστά σ΄ αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για την διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών , ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων , για την απόκρουση και ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών , οι οποίες στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων τους , καταπατούν και περιφρουρούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς.
Αυτή την ιστορική μέρα οι εργαζόμενοι της χώρας μας ενώνουμε την φωνή με τους εργαζόμενους σ΄ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στις αδικίες, τον πόλεμο , τις κοινωνικές διακρίσεις , τις ανισότητες , την ξενοφοβία , τον ρατσισμό , τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η κυβέρνηση υιοθετεί και νομοθετεί σκληρές , άδικες , αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές τις δημόσιες επιχειρήσεις , υποκύπτοντας στον εκβιασμό και τις απαιτήσεις των « αγορών» , της Τρόϊκας , των δανειστών.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες συνταγές που μας εξοντώνουν , μας εξαθλιώνουν και διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αποδεχτούμε μέτρα και δεσμά που επιβάλλουν οι « αγορές» η Ε.Ε , το ΔΝΤ και όλοι αυτοί που ασκούν εκβιαστική και κερδοσκοπική πολιτική σε βάρος της χώρας εν΄ ονόματι του χρέους και των δεσμών του μνημονίου.
Αποδέσμευση απ΄ τα δεσμά του μνημονίου , των τοκογλύφων δανειστών».

1 σχόλιο:

xristos bellos είπε...

Δυο χρόνια τώρα λουφάζαν κάτω από το καβούκι του ΠΑΣΟΚ. Ποιά ήταν η δράση τους; Τώρα θυμήθηκαν τον λαό; Πρέπει να ντρέπονται. Αλλά που να τη βρουν την τσίπα