Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΚΟΕ: Στις 6 Μάη τιμωρούμε το πολιτικό σύστημα της νέας κατοχής. Προχωράμε χωρίς αυτούς. Αποφασιστικά στη μάχη για ένα δυνατό ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση της ΚΟΕ - 30/4/2012

Η λαϊκή ετυμηγορία στις 6 Μάη μπορεί και πρέπει να γίνει ένα ηχηρό χαστούκι στις μνημονιακές δυνάμεις, στην τρόικα και το δικομματισμό. Η καθημερινή επαφή με την κοινωνία το επιβεβαιώνει.
Οι εταίροι του σάπιου πολιτικού συστήματος, δικομματισμός και μνημονιακές δυνάμεις, επιχειρηματικοί...
όμιλοι, μεγάλα ΜΜΕ καθώς και οι ξένοι πάτρωνες, βλέπουν κάθε μέρα που περνάει, να αχρηστεύονται το ένα μετά το άλλο, τα όπλα τους για τη χειραγώγηση του λαού. Τα ψέματα τους ότι αν δεν προχωρήσουν τα Μνημόνια τάχα δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, οι εκβιασμοί τους ότι αν δεν τους ψηφίσει ο λαός θα υπάρξει χάος και ακυβερνησία, δεν περνάνε πια. Γιατί ο λαός «δεν τσιμπάει» πια. Γιατί ο λαός σιγά-σιγά ξεπερνάει το φόβο. Γιατί ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Γιατί οι εξελίξεις στη χώρα χρωματίζονται από ένα νέο παράγοντα, το μαχόμενο λαϊκό κίνημα, που έχει εισβάλει στο προσκήνιο μέσα από τις πλατείες, τις παρελάσεις, τις απεργίες, τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές. Γιατί η Αριστερά αρχίζει να προβάλει σα δύναμη αλλαγής. Γιατί η κατεύθυνση της ενότητας της Αριστεράς αρχίζει να κατοχυρώνεται στη λαϊκή βάση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, ενώ όσες ηγεσίες παραμείνουν προσκολλημένες στην περιχαράκωση και στον ενδοαριστερό εμφύλιο, γρήγορα θα ξεπεραστούν από τον ίδιο τον κόσμο της Αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται στη δύναμη εκείνη της Αριστεράς, που στέκεται αγωνιστικά, ενωτικά και με μαζική λαϊκή απεύθυνση απέναντι στο ειδικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα. Θέτει σαν πρώτιστη ανάγκη την Ανατροπή των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων. Υπηρετεί την υπόθεση αυτή σταθερά και μαχητικά, δεν μασά τα λόγια του απέναντι στο σύστημα της διαπλοκής και στα μεγάλα ΜΜΕ, επιζητά ακόμη και τη δυνατότητα μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής διεξόδου –πράγμα στο οποίο θα μπορούσε να συμβάλει η ενότητα της Αριστεράς με βάση ένα κρουστικό κοινό Πρόγραμμα. Γι’ αυτό και φθάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίζεται από ευρύτερα κοινωνικά ακροατήρια σαν μια δύναμη ελπίδας και διεξόδου.
Πολλά πρέπει να γίνουν από τις 7 Μάη και μετά, πολλές νέες δυνατότητες μπορεί να δημιουργηθούν αλλά και υποχρεώσεις, για να υπάρξει ανταπόκριση στους πόθους του λαού. Βασική προϋπόθεση όμως είναι μέχρι τις 6 Μάη να φθάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι η φωνή της Αντίστασης στη νέα κατοχή, ο άλλος δρόμος της Πραγματικής Δημοκρατίας, της Ανεξαρτησίας και της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Και στις 6 Μάη να αποτυπωθεί στην κάλπη το ρεύμα προς το ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να υπάρχει μέσα στην κοινωνία, όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένο. Κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να συμβάλλει σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: