Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012- Άρθρο Λ. Τσαβδαρίδη: «Το διακύβευμα των εκλογών»

Φίλες και φίλοι,

του
Λαζ. Τσαβδαρίδη*
 Οι εκλογές της 6ης Μαΐου αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση στη μεταπολιτευτική ιστορία της πατρίδας μας. Μπροστά μας έχουμε μία κρίσιμη απόφαση που αφορά το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον το δικό μας, το μέλλον των...
παιδιών μας. Είναι μία ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας τις πολιτικές που μας έφεραν στην τωρινή κατάσταση και να κοιτάξουμε το αύριο με ελπίδα και αισιοδοξία.

Πριν από δυόμιση χρόνια, τον Οκτώβριο του 2009, οι πολίτες εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας κατά την κρίσιμη περίοδο της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης που χτύπησε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανάξια της εμπιστοσύνης που της έδειξε ο ελληνικός λαός. Οδήγησε με τα χέρια κατεβασμένα τη χώρα στη δίνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και παρέδωσε τα κλειδιά της διακυβέρνησης στους τροϊκανούς και στους ευρωπαίους εταίρους μας. Διαρκείς περικοπές μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι, χαράτσι στα ακίνητα, ανεργία, ακυβερνησία και άνιση κατανομή των βαρών στους πολίτες συνθέτουν το σκηνικό που έχει στερήσει από τους Έλληνες την ελπίδα, που έχει οδηγήσει στην απαξίωση των πάντων.

Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η Νέα Δημοκρατία έχει προτάσεις, πρόγραμμα, λύσεις και σχέδιο εξόδου από την κρίση. Απέναντί μας βρίσκουμε ένα ΠΑΣΟΚ που συμπεριφέρεται σαν να εμφανίστηκε μόλις τώρα και ζητά με θράσος να συνεχίσει την ίδια πολιτική σε βάρος του λαού. Απέναντί μας βρίσκουμε και κόμματα που προτείνουν ανέφικτα πράγματα, ευκαιριακούς σχηματισμούς που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Εκμεταλλεύονται τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου και υπόσχονται εύκολες λύσεις με ωραία λόγια που θα μας οδηγήσουν όμως με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Ψήφος σε οποιονδήποτε από αυτούς σημαίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ, σε αυτούς που έβαλαν τη χώρα σε περιπέτειες με το πρώτο μνημόνιο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν υπόσχεται πράγματα που δεν γίνονται. Υποσχόμαστε ότι θα κυβερνήσουμε υπεύθυνα, δίκαια, με ρεαλισμό και σύνεση, ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Υποσχόμαστε ότι οι πολίτες θα αισθανθούν ασφάλεια. Ότι μαζί θα οδηγήσουμε τη χώρα έξω από τα αδιέξοδα της κρίσης. Μαζί μπορούμε πολλά. Μαζί θα ξανακερδίσουμε την ελπίδα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς, το έθεσε καλύτερα:

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει»

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ

ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: