Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

VIDEO- ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η Ε.Ε ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΛΕΕΙ Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ- ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΝΔ;


Λίγες μέρες πριν, στην εκπνοή του 2011, ο βουλευτής της ΝΔ Ημαθίας Μιχάλης Χαλκίδης εμμένει με...πάθος στην πολιτική της ΝΔ επί Καραμανλή που δανείζονταν με υψηλότατα επιτόκια για να ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα εντάσσοντας όλες σχεδόν τις παραγωγές στον ΕΛΓΑ.
Το αποτέλεσμα ήταν σε μια χρονιά ο τότε υπουργός Γεωργίας Σ. Χατζηγάκης να δανειστεί περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ και τώρα, τρια χρόνια μετά, να τα ζητάει πίσω η ΕΕ.
Αυτή την πολιτική ο Μ. Χαλκίδης την επικροτεί, την κάνει σημαία τόσο της ΝΔ όσο και δικής του αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αυτή η πολιτική αφενός έχει συμβάλει στη διόγκωση του χρέους όσο και τον διεθνή εξευτελισμό που υπόκειται για ακόμα μια φορά.
Αυτό που ενδιαφέρει όμως τον εκ νέου υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ είναι η προσωπική δικαίωση, να συντηρήσει τη φήμη του δυναμικού και διεκδικητικού βουλευτή. Είναι προφανές ότι εκείνος ο καιρός, αν και δεν έχουν περάσει παρά μόλις τρια χρόνια, φαντάζει ως πολύ παλιά και παρωχημένος. Είναι επίσης προφανές ότι και η ΝΔ να γίνει κύβέρνηση ο Χαλκίδης δεν θα έχει καμιά δυνατότητα να κάνει ούτε κατά ένα εκατοστό από αυτά που έκανε με τους αγρότες επί Καραμανλή. Γιατί, δεν θα αποφασίζει πλέον ο υπουργός του Σαμαρά αλλά ο ...Ράιχενμπαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: