Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

VIDEO: Protect IP SOPA


Υπάρχει ένα νομοσχέδιο που λέγεται Protect IP ("Προστασία από την Ιντερνετική Πειρατεία)
που συζητείται στις ΗΠΑ αλλά αφορά ....
όλους όσους χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο το διαδίκτυο (όχι απαραίτητα για να κατεβάσουν αρχεία μουσικής και ταινιών που έχουν "κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα").

Προφασιζόμενες την προστασία τους από τους "πειρατές" και παρόλο που έχουν ήδη τρόπους να καταπολεμήσουν την "πειρατεία", οι εταιρείες της Βιομηχανίας Ψυχαγωγίας (στις ΗΠΑ) προωθούν ένα ασαφώς διατυπωμένο νομοσχέδιο, το οποίο εύκολα θα γίνει όπλο λογοκρισίας για πολλούς σε όλο τον κόσμο - είτε πρόκειται για εταιρείες/ιστοτόπους είτε για απλούς χρήστες.

Σύμφωνα με αυτό, θα μπορούν να μηνύουν συγκεκριμένους ιστοτόπους και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα υποχρεώνει τους παρόχους ιντερνετ να αποκόπτουν την πρόσβαση οποιουδήποτε χρήστη σε αυτούς τους ιστοτόπους (δηλαδή, ακόμα και αν δεν είναι "εντός ΗΠΑ" οι ιστότοποι)

Το πιο σημαντικό είναι ότι με τις παρεμβάσεις στις δομικές-εσωτερικές λειτουργίες του διαδικτυακού ιστού, θα καταστήσουν το δίκτυο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΕΣ και ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ!

Γενικά, διοργανώνονται διαμαρτυρίες και καταγγελίες (γραπτές και άλλες) στο διαδίκτυο και εκτός διαδικτύου, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Στις 18/1/2012 η μορφή της διαμαρτυρίας πολλών ιστοτόπων (μεγάλων και μικρών) ήταν να συμμετάσχουν σε ένα "blackout".
Σταμάτησαν τις συνήθεις λειτουργίες του ιστοτόπου τους, προβάλλοντας όσο μπορούσαν περισσότερο τις πληροφορίες για αυτό το νομοσχέδιο, ενημερώνοντας το κοινό.

VIA Jaquoutopie

Δεν υπάρχουν σχόλια: