Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΡΚΕΛ: Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

Την εφαρμογή των αποφάσεων της "Ευρωπαϊκής Ένωσης για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, έθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ως όρο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας, μετά την συνάντηση που είχε, νωρίτερα, με... τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικόλα Σαρκοζί.

Οι δυο ηγέτες τόνισαν κατ’ επανάληψη ότι πρέπει να εφαρμοστούν όσα έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα, ενώ η κυρία Μέρκελ ανέφερε ότι έλαβε σχετική διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του την προηγούμενη εβδομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, η καγκελάριος σημείωσε ότι γίνεται ό,τι χρειάζεται ώστε καμία χώρα να μην αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

"Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε ένα λογικό μονοπάτι. Έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένα μέτρα με την Τρόικα και πρέπει να εφαρμοστούν. Το ίδιο και το ‘κούρεμα’. Πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει ανταγωνιστική", δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Ο κ. Σαρκοζί επανέλαβε ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) θα εφαρμοστεί μόνο για την Ελλάδα και διατύπωσε την πεποίθηση ότι "δεν υπάρχει εναλλακτική από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση".

πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: