Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ- ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το μέλλον του Κινήματος...Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το μέλλον του Κινήματος, αφού έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Οι ενδείξεις ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να ανοίξει τον δρόμο για την ανάληψη της προεδρίας από άλλο πολιτικό πρόσωπο πληθαίνουν, όπως και οι πληροφορίες που θέλουν τον Γ. Παπανδρέου να επιμένει στο σενάριο της διαρχίας, με τους κ.κ. Βενιζέλο, Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη να διαφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα αρνηθεί να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες, αλλά όχι με τη διαδικασία του επείγοντος όπως του ζητούν. Έτσι, αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη σενάριο διαρχίας, επί του παρόντος, με κίνηση των διαδικασιών για τακτικό συνέδριο, και μετά εκλογή νέας ηγεσίας, με παραμονή όμως του ίδιου στην ηγεσία του κόμματος ως εγγυητή της ενότητας και ως εκείνου που διασφαλίζει την ομαλή εξέλιξη των διαδικασιών.

Οι ενδείξεις ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να παραιτηθεί ενισχύονται και από επιστολή του αδελφού του, Νίκου, σε ηλεκτρονική εφημερίδα, που ουσιαστικά προαναγγέλλει την παραμονή του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Νίκος Παπανδρέου στην επιστολή του, αναφέρει: «Το ότι δεν "παραιτείται" από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με τη δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μίντια; Έλεος».

Όπως γράφει ο Νίκος Παπανδρέου, ο αδερφός του έφυγε από την πρωθυπουργία οικειοθελώς, αφού παραιτήθηκε. Υπενθυμίζει ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει o Γιώργος Παπανδρέου προς τον Αντώνη Σαμαρά τον Ιούνιο, αλλά ο αρχηγός της ΝΔ, για τον οποίο αναρωτιέται αν έχει κάνει μια επιτυχία τα τελευταία 30 χρόνια, δεν το χειρίστηκε σωστά.

Ο Νίκος Παπανδρέου μιλά για υποκρισία όσον αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, που κάποιοι χρέωσαν ως «προδοτική» -όπως λέει- στον αδερφό του, και στη συνέχεια αναφέρεται στον τρόπο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που όπως γράφει λειτουργούσε πάντα «με κλίμα συναίνεσης» και «περίμενε να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι υπουργοί του». Ο Νίκος Παπανδρέου αφήνει αιχμές κατά των υπουργών του αδελφού του, τονίζοντας ότι «αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε... Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο».

«Ο Γιώργος Παπανδρέου και δικαιούται και υποχρεούται απέναντι στον κόσμο που τον ψήφισε για τέσσερα χρόνια, να κριθεί από αυτόν και μόνο από αυτόν για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης», εκτιμά ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης.

Η συνέπεια λόγων και έργων κρίνεται από την κοινωνία, επισημαίνει, ο Γιάννης Ραγκούσης, με άρθρο του στο διαδίκτυο για τον απολογισμό της θητείας του στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: