Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΕΞ΄ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ Η ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ "ΚΑΦΕΝΕΙΟ"

Στο χώρο της ΝΔ στην Ημαθία γίνεται μύλος και επικρατεί μια εικόνα που εκθέτει το κόμμα και ανθρώπους που μπροστά στην έντονη επιθυμία τους να χριστούν υποψήφιοι βουλευτές διαλύουν την καλή εικόνα που έχουν κατακτήσει εδώ και πολλά χρόνια.
Η ΝΔ δημοσκοπικά φαίνεται ότι θα...είναι ο νικητής των εκλογών και ίσως κατακτήσει την αυτοδυναμία. Εικάζεται από "εκλογολογούντες" ότι θα εκλέξει τρεις βουλευτές στην Ημαθία και ως εκ τούτου άρχισε το πανηγύρι. Διαγκωνισμοί, μαχαιρώματα κάτω από τη μέση, συκοφαντίες, σενάρια, φήμες, κουτσομπολιά είναι στην ημερήσια διάταξη. Είτε οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι είτε άτομα του στενού τους περιβάλλοντος έχουν πιάσει στασίδι στα καφενεία και στις καφετέριες και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ του αρεστού τους.
Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ένα απέραντο καφενείο, μια διαρκώς ανακυκλούμενη φημολογία και δεν θα με παραξενέψει καθόλου αν ακούσω ότι μπαίνουν και στοιχήματα για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΝΔ.
Και πως θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά όταν ακόμα και θεσμικοί παράγοντες της ΝΔ μπαίνουν στον "πειρασμό" να εκφράσουν την άποψή τους για το ποιος πρέπει να είναι και ποιος όχι υποψήφιοι βουλευτές; Πως να γίνει διαφορετικά όταν ολόκληρος βουλευτής αφιερώνει πάνω από πέντε ερωτήσεις στην τελευταία του συνέντευξη στη Βέροια για να απαντήσει και μάλιστα με το απαραίτητο ύφος και τις κατάλληλες κινήσεις των χεριών για να πείσει ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος ο συντοπίτης του εκ Μελίκης νεαρός δικηγόρος Μπαρτζώκας ούτε ο τέως υποστηρικτής του και νυν δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Απ. Βεσυρόπουλος.
Ναι, ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαλκίδης φαίνεται ότι τον απασχολεί και μάλιστα πολύ έντονα η σύνθεση του ψηφοδελτίου όπως απασχολεί και μια σειρά άλλους παράγοντες όπως τον πρωτοεμφανισθέντα στις περιφερειακές εκλογές κ. Καλαϊτζίδη, τον νεαρό δημοσιογράφο Ζ. Πατσίκα, τον κουμπάρο του Σαμαρά Κ. Ζιώγα, τους Ναουσαίους Κανελλόπουλο, Ορφανό, τον περ. σύμβουλο Σαρηγιαννίδη, τον εφοριακό Μάμαλη και ων ουκ έστιν αριθμό ακόμα.
Αν τους μαζέψεις όλους αυτούς συγκροτείς άνετα δυο ντουζίνες προσωπικό και ανοίγεις μαγαζί με υποψήφιους βουλευτές έτοιμους προς ..μεταγραφή.

Η ΝΔ της Ημαθίας τα παθαίνει αυτά τα καραγκιοζιλίκια γιατί η ίδια το έχει επιλέξει. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη διαδικασία επιλογής, δεν έχει ανοίξει επίσημα καμιά διαδικασία ει μη μόνο η πασαρέλα που βλέπει όποτε μπορεί ο Λυκουρέντζος και ο οποίος σε όλους λέει να κάνουν τον αγώνα τους ως υποψήφιοι βουλευτές. Κι έτσι, έχουμε ως αποτέλεσμα να βγαίνουν δυο νέοι με ανακοίνωση στον τύπο της Ημαθίας και να δηλώνουν ότι είναι υποψήφιοι χωρίς να έχει ανοίξει επίσημα η διαδικασία.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό που γίνεται με τους ενδιαφερόμενους είναι πολιτική προστυχιά εκ μέρους του Λυκουρέντζου. Σε κανέναν δεν αρνείται να προσπαθήσει, σε κανέναν δεν απαγορεύει να δηλώσει "υποψήφιος βουλευτής", όλους τους παροτρύνει να αρχίσουν να δουλεύουν στο νομό σα να είναι υποψήφιοι! Και στο τέλος, όταν έρθει η ώρα θα πέσει ψαλίδι και θα εγκλωβιστούν άπαντες γιατί θα έχουν εκτεθεί και βέβαια, θα έχουν υποστεί προσωπική μείωση για την ...αποτυχία τους. Αλλά αυτή η πτυχή δεν ενδιαφέρει τον Λυκουρέντζο και τους συνεργάτες του προφανώς.

Η ΝΔ αντί να ασχολείται με την Ημαθία και τα προβλήματά της, με τις αγωνίες των κατοίκων της και τα ζόρια που τραβάνε ασχολείται με εκπληκτική εσωστρέφεια για το ποιοι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι.
Κι εδώ αρχίζουν τα λάθη του κομματικού μηχανισμού. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ συνέταξε μια ανακοίνωση κι αντί να καταγγείλει τον Λυκουρέντζο που δίνει ευχές ως ..πάπας καταγγέλλει τα μέσα ενημέρωσης της Ημαθίας στα οποία καταλογίζει προθέσεις που είναι παντελώς αβάσιμες και αγγίζουν τα όρια του αστείου.

Αντί ο κ. Ακριτίδης να τους φωνάξει όλους αυτούς που αυτοπροτείνονται σε μια συνάντηση και να τους πει να σοβαρευτούν "μαλώνει" τα ΜΜΕ που γράφουν αυτά που βλέπουν και ακούν και λένε οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι.

Όπως κι αν το δει κανείς το ζήτημα αυτό το πανηγύρι δεν πρόκειται να σταματήσει γιατί ο Λυκουρέντζος δεν το θέλει. Ο Λυκουρέντζος επέλεξε να ακολουθήσει αυτή την τακτική για να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους ετοιμοπόλεμους σε κάθε νομό. Οπότε, ετοιμαστείτε να μετρήστε ακόμα περισσότερους που θέλουν να γίνουν υποψήφιοι βουλευτές.

-Σε επόμενη ανάρτηση θα αναφερθούμε στη δυναμική ενός εκάστου ενδιαφερόμενου και τις επιπτώσεις που έχει η κάθε υποψηφιότητα, οι καραμπόλες που δημιουργούνται, οι συγγένειες μεταξύ τους, οι εχθροπραξίες που αναμένονται κλπ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει. Γαμπρός στο Νεόκαστρο ο Γραμματέας νομίζει ότι έγινε και νταβατζής στην Ημαθία! Καμία σοβαρότητα, αλαλούμ όπου και αν κοιτάξεις. Πρόεδρος ΝΟΔΕ παιδική χαρά, δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτε από τα τεκταινόμενα στην Ημαθία, είναι όμως Πρόεδρος, κόβει πίτες, πάει σε χορούς , χασκογελάει , και βγάζει ανακοινώσεις τις πλάκας , όπως αυτοί που καταφέρεται κατά των ΜΜΕ, γιατί? Γιατί νομίζει ότι είναι ο ομφάλιος λώρος τις γης. Όμως ας γνωρίζουν καλά ότι οι εποχές που ξέραν αυτοί και οι παρέβαλες τους , πέρασαν ανεπιστρεπτί, εντολές και συμβουλές μόνο στα παιδιά τους!! Αρκετά με τους νταβατζήδες, και τους βολεμένους κομματάρχες, κάθε περιοχής!!

Ένας αγανακτισμένος και προβληματισμένος

Νεοδημοκράτης

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ Κ ΜΟΧΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΝ ΝΟΕΙΤΩ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΕΝΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΣΚΕΨΕΙ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 40 ΣΤΥΛ ΓΚΕΜΠΕΛΣ.ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ.