Μάζευε κι ας είναι ρώγες. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας πιστά την πολιτική του αντιμνημονιακού μετώπου συνεργάστηκε επικοδομητικά με την ΕΔΗΚ, ναι υπάρχει ακόμα αυτό το κόμμα του Γιάννη Ζίγδη.
Όπως μας πληροφορούν από το γραφειό τύπου της ΕΔΗΚ, η συνάντηση έγινε σε καλό και αντιμνημονιακό κλίμα.
Διαβάστε την ανακοίνωση του κόμματος που ήρθε πριν από λίγο:
Από την Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου, ανακοινώθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
Αθήνα, 24.1.2012
Σε συναγωνιστικό κλίμα συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την Εύη Καρακώστα των “Ενεργών Πολιτών” και τον Γραμματέα του Συνασπισμού Δημήτρη Βίτσα, και της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου, αποτελούμενη από τον προεδρεύοντά της Σταύρο Καράμπελα, τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Σταθακόπουλο και τον Οργανωτικό Γραμματέα Γιάννη Θεοδόση.
Πέρα από το δεδομένο της κοινής και σταθερής αντιμνημονιακής προσέγγισης, εκφράστηκε η διάθεση για τη δημιουργία προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι χρεοκοπημένο νεοφιλελευθερισμό.
Η ΕΔΗΚ αναγνώρισε την ανάγκη συσπείρωσης, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όλων των δυνάμεων που αγωνίζονται για μια κοινωνία της ανθρωπιάς καθώς και για τη συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας που απευθύνεται στους πολίτες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Αλληλοσυμπληρούμενες ήταν οι σκέψεις για αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων, δίκαιη αναδιανεμητική φορολογία, μια άλλη αντινεοφιλελεύθερη κοινωνική Ευρώπη και ένα άλλο μοντέλο παραγωγής από τους πολίτες για τους πολίτες και όχι για το κεφάλαιο.
Κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ανατροπής του δικομματισμού και η διεύρυνση και εδραίωση της Δημοκρατίας, με ελάχιστη συνιστώσα την Απλή Αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα.
Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.
1 σχόλιο:
Μακάκες μας κάνει να φαινόμαστε το σύστημα της αντιπτοσωπευτικής δημοκρατίας.
Ας αναρωτηθούμε λίγο:
Ερώτημα προς τους συνταγματολόγους, ακόμη και στους πατριώτες αντιμνημονιακούς.
Μήπως στην βάση του πολιτειακού προβλήματος είναι το γεγονός ότι το πολίτευμα της Αγγλικής εμπνεύσεως αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας οδηγεί σε καθεστώς ολιγαρχίας?
Το γεγονός ότι Μέρκελ και Σαρκοζί αποφασίζουν για όλους τους πολίτες της Ευρωζώνης δεν είναι απόδειξη?
Πολίτευμα σαν αυτό το Καποδιστριακής έμπνευσης Ελβετικό Άμεσης Δημοκρατίας δεν θα ήταν η λύση?
Εξ' άλλου το λεγόμενο από τους υποστηρικτές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ότι η Ελλάδα είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, είναι παραπλανητικό και ανιστόρητο.
Η Ελλάδα είναι το λίκνο της Άμεσης Δημοκρατίας, της μόνης πραγματικής Δημοκρατίας, και όχι της αντιπροσωπευτικής!
http://troktiko.eu/2012/01/koita-makaka-ellhna-se-poion-anetheses-na-diapragmateuthei-me-th-troika/
Δημοσίευση σχολίου