Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ- ΚΟΥΡΑΚΗ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ

Προ ημερών αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε εργασιακούς χώρους που τελούν σε επίσχεση εργασίας και συζήτησαν με τους εργαζόμενους τα προβλήματά τους, την οποία καλύψαμε δημοσιογραφικά στα ΧΡΟΝΙΚΑ. Στην αντιπροσωπεία εκτός των συνδικαλιστών της Αυτόνομης Παρέμβασης συμμετείχαν και οι δυο βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Κουράκης και Αμανατίδου οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα των εργατών του Πετζετάκι που σε δυο...μήνες κλείνουν έναν χρόνο σε επίσχεση εργασίας και θα σταματήσουν να εισπράττουν το επίδομα επίσχεσης με αποτέλεσμα να μην έχουν τον παραμικρό πόρο ζωής. Ζητάνε οι βουλευτές να παραταθεί η καταβολή του επιδόματος, όπως το ζήτησαν από αυτούς οι εκπρόσωποί τους κατά την επίσκεψη και παράλληλα οι δυο βουλευτές ρωτάνε τον αρμόδιο υπουργό τι σκέφτεται να κάνει για την διευκόλυνση των εργατών που έχουν στεγαστικά δάνει και αδυνατούν στη φάση αυτή να πληρώσουν τις δόσεις τους.
Η ερώτηση είναι:



Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Οι εργαζόμενοι της «Πετζετάκις Α.Ε» συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες

Οι εργαζόμενοι της «Πετζετάκις Α.Ε» παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες, γεγονός που δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα σε αυτούς και στις οικογένειες τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται σε καθεστώς συνεχούς αβεβαιότητας, καθώς δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον της επιχείρησης και κατʼ επέκταση και το δικό τους εργασιακό μέλλον.

Σε αυτές τις δυσχερείς συνθήκες έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι τον μήνα Ιανουάριο του 2012 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ την τελευταία δόση του ταμείου ανεργίας λόγω επίσχεσης εργασίας. Επίσης, η πλειοψηφία από τους εργαζόμενους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα στεγαστικά τους δάνεια καθώς δεν έχει παγώσει η αποπληρωμή των δανείων που τους έχουν χορηγηθεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) μέσω συμβεβλημένων σε αυτόν τραπεζών.

-Επειδή η εργασιακή και οικονομική κατάσταση αυτών των εργαζόμενων συνεχώς δυσχεραίνει και τους οδηγεί σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

-Επειδή προέχει η εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

-Επειδή με το πρόσχημα της κρίσης, εκατοντάδες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια ακολουθούν την ίδια πρακτική, μετακυλώντας τα βάρη στους εργαζόμενους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος καταβολής του ταμείου ανεργίας λόγω επίσχεσης, έως ότου βρεθεί κάποια λύση;

2) Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις έτσι ώστε να επιτευχθεί το πάγωμα της αποπληρωμής των δανείων μέσω ΟΕΚ με συμβεβλημένες τράπεζες στην περίπτωση των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Οι ερωτώντες βουλευτές 
Τάσος Κουράκης 
Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια: