Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ρεπορταζ- ΑΣΧΗΜΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡ. ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Διαβάστε το ρεπορτάζ που συνοδεύεται από από φωτογραφίες που έκανε ο Ν. Σαλτουρίδης στο http://trikala-imathias.blogspot.com/ και αναφέρεται στα προβλήματα και στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο αγροτικό ιατρείο Τρικάλων του δήμου Αλεξάνδρειας.
Αναλυτικά:
Πριν από τρεις περίπου μήνες το Περιφερειακό Ιατρείο Τρικάλων μεταστεγάστηκε, όπως είναι γνωστό, στο...
Κοινοτικό Κατάστημα.

Για την όλη λειτουργία του Ιατρείου και τον ''γολγοθά'' που βιώνουν οι συγχωριανοί μας (κυρίως ηλικιωμένοι) που χρήζουν ιατρικής φροντίδας ή πρέπει να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους, θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας, αφού ενημερωθούμε πλήρως για την κατάσταση που επικρατεί. Θα αναφερθούμε μόνο σ' αυτό που αντικρίσαμε σε επίσκεψή μας στον χώρο του Ιατρείου σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι.

Εικόνες όχι κολακευτικές για τον κλάδο της υγείας και για το χωριό μας. Η αίθουσα αναμονής είναι ένας διάδρομος (10 χ 1,5) όπου οι 40 περίπου ασθενείς κάθονταν στοιβαγμένοι σε πάγκους ή στέκονταν όρθιοι για αρκετές ώρες. Και επειδή η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, οι πιο τολμηροί περίμεναν τη σειρά τους έξω στο κρύο. Πληροφορηθήκαμε από αγανακτισμένους ηλικιωμένους, ότι πολλοί είχαν έρθει από τις 6.00 το πρωί, πολύ πριν ανοίξουν οι πόρτες.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται κάθε φορά, στις λίγες μέρες το μήνα, που λειτουργεί το Ιατρείο. Οι ώρες αναμονής είναι πάρα πολλές (ορισμένες φορές μέχρι και πέντε), γι' αυτό οι δημότες των Τρικάλων διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί και ζητούν, αφού λυθεί το θέμα με την πιο συχνή παρουσία γιατρού στα Τρίκαλα, να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένας αξιοπρεπής χώρος για την αναμονή των ασθενών.

Συμπερασματικά, οι συνθήκες που επικρατούν στο Ιατρείο, δεν είναι οι καλύτερες. Ο λόγος στους αρμόδιους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: